Home Viral Ditipu Katering, Pelanggan Bengang Dapat Nasi Basi Dan Ayam Bau Bangkai

Ditipu Katering, Pelanggan Bengang Dapat Nasi Basi Dan Ayam Bau Bangkai

194
0

“Saya akn buat saman malu ke atas @katering bajet umairah dan jgn tertipu mcm saya.. Masa bg tester owner kata dia yg masak.. Hantar nasi basi dan ayam bau bangkai.. Ayat manis sgt. Mintak blk duit dia asyik bg alasan.”

Baru sahaja tular di tiktok @waneinalina di mana seorang pelanggan yang menempah makanan dari perniagaan katering ditipu oleh pemilik perniagaan tersebut. Katanya dalam video tersebut, nasi yang ditempah tersebut lembik dan tidak berbau nasi minyak langsung. Hanya warna sahaja yang elok kekuningan. Pelanggan tersebut berasa sangat kecewa dengan servis yang diberikan oleh pemilik perniagaan itu.

Dalam ruangan komen juga ada menyatakan bahawa pelanggan tersebut juga berasa malu dengan tetamu yang datang untuk menjamu makanan tersebut.

“Ya Allah xtau nk cakap la malu sgt²”

Lihat video di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga komen warganet :

@mrs.ainil hawa : sy pun katering dan kalau terjadi ni lah yg plg kita takutkan

@NurrIdaa : adik ipar saya 11k lauk semua rase hauk ayam berempah busuk . masak merah ayam hancor . bubur santan masam . nasi keras Allah malu ma mertua sy gn org

@user7676347304620 : sama lah sy ,tempah catering .. Oder air lain yg sampai air lain ..sakit hati bila tengok tamu kita minum air sirap limau yg banyak kulit limau nipis

@eyda : klaw aku pun marah..biar viral.sabar ye sis

@Elyoz : kadang kala.. ada katerin yg hanya gah pada nama, mahal sebab popular tapi service beshe² je

@norsafizahbungsu : kakak saya pon katering jgk..nasi mentah pon kami masak nasi baru xkan hantar nasi mentah ini kan pulak lauk..

Masing-masing ada yang bercerita pengalaman ditipu oleh katering makanan di ruangan komen.

Baca juga : Rider Terima Duit Hampir Rm30,000 Hanya Bersikap Jujur Dgn Pelanggan

Baca juga : Pelanggan Merungut Ayam Satu Ekor Mahal, Skali Disekolahkan Dgn Pemuda Ini

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Kreatif Betul, Siap Bubble Wrap Dengan Bantal Lagi..” – Parodi Baju Aina Abdul Buat Ramai Berdekah
Next articleAbang ‘Rider’ Tersentak Selepas Dapat Hadiah Wang Tunai Dari Pelanggan, Jumlah Nya Buat Ramai Terkedu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here