Home Kisah rakyat “Dia Ingat Bomba Takde Kerja Lain Ke..” – Sikat Rambut Terlekat, Ibu...

“Dia Ingat Bomba Takde Kerja Lain Ke..” – Sikat Rambut Terlekat, Ibu Dikecam Mintak Tolong Bomba

171
0

Menerusi halaman tiktok, tular satu video kongsian @Lawanahq di mana dia menghantar anaknya ke baloi bomba bagi meminta bantuan.

Bukan sekadar memadam api, Abang bomba membantu adik comel ini mengeluarkan sikat rambut yang terlekat di rambutnya.

Mengikut cerita ibunya, perkara ini terjadi ketika mereka bermain ‘salon’.

“Al-kisah, main salon salon dengan mommy, dia baru lepas mandi, rambut basah, kitorang nak kelvar lepas tu. Jadinya mommy pun aa jomla main salon salon. Mommy pun amik la hair dryer and ready la nak main..”

“Mommy sikat rambut baru halfway je. Rambutaya curl jadi kusut la kan, Mommy pun cakap la “Medina tunggu jap ea mommy nak amik hair oil dalam bilik”

“Mommy pun masuk bilik nak amik hair oil, sekali bila keluar mommy tengok dia tengah berusaha nak sikat sambil gulung rambutnya. Makanyaaa terjadilah kejadian…”

Klik Di Bawah Untuk Lihat Video Penuh

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @rosebirumediacom

Jom Tengok Apa Kata Netizen

@AtinašŸ•Šļø: mak die nie pikir guna ape ea??

@huda : aku la kanā€¦ā€¦ā€¦ dia ingat bomba takde keje lain ke

@YoE~: Mak menggeletis nak jmpe abg bomba sebenarnya…

@fatimahmeera: dlu adik lekat cinggam kt rambut, abis mk amik gunting trus,xlama dh tumbuh baru,sblom tu dpt penampor seliang

@dream@honey: ank sy pon sllu mcm ni,ltk mnyk je,tlg jgn bebankn dorg dgn bnda remeh

@Ikayusry: alahai xberagak bwk smpai ke bomba

@šŸ¦©Duff: Ya allah aku nak komen… Tp risau kene soal di akhirat nanti…

@user1196599388938: sye ni pikir negative mungkin mak die sje nk jumpa bomba nk try

@Amylya And GondutšŸ±: Aku dulu mak gunting je trus rambut ni. šŸ˜‚ Ni pulak sampai panggil abg bomba. amende

Previous article“Sejak Menantu Aku Janda, Ramai Yang Nak Try..” – Yusof Haslam
Next articleKecewa Terhadap Trend Lagu Terkini, sekali Penyanyi Usop ‘Sound’ Penyanyi Malaysia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here