Home Isu Semasa “Dia boleh bla mcm tu je” -Polis Siasat Pemandu Trak Tunda

“Dia boleh bla mcm tu je” -Polis Siasat Pemandu Trak Tunda

179
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok najmudin_sedek, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan rakaman dashcam oleh pemilik akaun ini, di mana terdapat satu kemalangan jalan raya yang berlaku antara penunggang motosikal dan trak. Disebabkan trak tersebut memasuki laluan kanan dengan secara mengejut, penunggang motosikal tersebut mengelak dan terjatuh dari kenderaannya turut berlanggar dengan kenderaan lain. Seperti dipaparkan dalam video klip ini, trak tersebut telah melarikan diri daripada situasi itu.

Netizen turut memberi komen mengenai situasi ini, mengatakan berasa tidak puas hati dengan sikap pemandu trak tersebut kerana melarikan diri selepas memasuki laluan kanan secara mengejut hingga mengakibatkan kemalangan jalan raya. Ada juga yang berkongsi cerita di mana mereka pernah mengalami kemalangan yang sama. Perkongsian video klip di Tiktok ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 71.7K penonton, 2730 sukaan dan 124 komen.

Pemilik akaun ini juga menulis satu kapsyen seperti dibawah:

“Polis sedang mengesan pemandu trak tunda yang mengubah laluan di (LPD) berdekatan One Utama menyebabkan motosikal terbabas dan melanggar kereta semalam”

Baca lagi: “Rempuh Bangunan Kelas Memandu Sewaktu Ujian Memandu Dijalankan”-Tiada Kemalangan Jiwa Berlaku

Baca lagi: “Hanya Wanita Yg Memahami Wanita.”-Kes Kemalangan Yg Paling Cepat Selesai

Lihat klip durasi pendek kemalangan jalan raya tersebut:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat apa juga kata orang ramai:

@Adawiyah Hamdan: Dia blah mcm tu je ke. Ehh bulan puasa ni tak bole mencarut

@Za’im: lepas pakai motor ada ABS, baru tau kelebihan ABS, semoga dipermudahkan segala urusan

@supermoon: sebabtu dulu masa kita belajar amik lesen, cikgu ajar kita supaya jaga jarak, jarak itu penting guysekkk

@Marieyaaa: Nmpk luka biasa tp kdg ada yg smpai hilg nyawa dsbbkn kes mcm ni. Sy sndr msih trauma dgn tgn pth xkn kmbli normal lg dah

@Aiman Havertz: memang tayar 4 skrg ni bgi signal last minute terus masuk, kdg tk bgi signal langsung tau ii ketepi dah

@tapan: Nampak macam kereta putih berhenti mengejut tu

@Ashaaddins: Weh sian nya smoga dipermudahkn urusan abg ni

@Haikalisma69: Yang trak tuh pon rapat sangat dengan bmw tak pasal pasal moto jadi mangsa. Semoga brader moto tuh tak ape ape semoga dipermudahkan urusan brader tuh

@dhiasara: aku rasa sebab kereta putih tu break mengejut sama yg lori tu pun follow rapat pulak hm

@Ayiee: beginilah aku rasa di langgar skang aku berada dalam wad, kes mcm ni sama langgar lari

@Norazraa: Krn salah org lain, moga Allah permudahkan urusan org motor tu

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Org Lain Pun Cari Mkn Guna Duit Byr Tapak..”-Situasi Operasi DBKL Raih Perhatian Netizen
Next article“Allahu, Takut Bila Tengok Rakaman Video Ni”-Rakaman Ngeri Kemalangan Tarik Perhatian Netizen
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here