Home Netizen “Allahu, Takut Bila Tengok Rakaman Video Ni”-Rakaman Ngeri Kemalangan Tarik Perhatian Netizen

“Allahu, Takut Bila Tengok Rakaman Video Ni”-Rakaman Ngeri Kemalangan Tarik Perhatian Netizen

375
0

Baru saja harini tular sebuah video di twitter di mana rakaman kamera dashcam merakamkan saat-saat pemilik dashcam itu sendiri yang dilanggar kereta dari arah bertentangan sehingga terbalik. Dikhabarkan kereta yang melanggar tersebut merupakan kereta yang bernombor plat singapura. Rata-rata netizen memberi kecaman terhadap kereta kuning yang melanggar itu.

“Semoga dipermudahkan urusan. That is clearly 100% salah singaporean. Kalau boleh sue with him back in sgd money + request ban to ban the driver from driving in malaysia + singapore”

“Keta cooper. Singapore pulak tu. Datang sini bawa macam jalan tu mak bapak kau punya. Driver tu bangsa mana? Cina? India atau melayu?”

Menerusi video tersebut, kenderaan jenis mini cooper itu dilihat memandu dengan sangat laju sehingga masuk ke lane jalan yang bertentangan dan melanggar pemilik rakaman tersebut.

“So scaryyyyy!Terkejut tengok kereta datang laju macam tu. Alhamdulillah ayah u okay.”

“Ya Allahhh!! Tengok dashcam tu seram gila. Dah la
Dekat corner macam tak tekan break langsung. Hopefully, ayah ain sihat dan dapat settle kes ni.”

Baca juga : “MasyaAllah..Kamera Apa Ni. Drone Ka”-Rakaman Zoom Tarik Perhatian Netizen

Baca juga : “Satu Je Nak Puji Org Malaysia, Diorang Sgt Prihatin”-Rakaman Rider Bantu Org Tarik Perhatian

Kemalangan dikhabarkan berlaku di Kluang, jalan ke hospital di situ.

Lihat video dan cerita penuh di twitter :

https://twitter.com/ainzaabar/status/1643010855624404992

Lihat juga komen netizen :

@HabibMaam : Accident 3 times dan semua punca dri org lain. Husband ckp “Ingatlah, kita mungkin sentiasa beringat, tapi bukan org lain”.Semoga dipermudahkan urusan sis sekeluarga.

@ariel1560 : Saya yang tengok video ni pun terkejut, inikan orang yang alaminya. Semoga dipermudahkan segala urusan ayah

@pikasekri : Kekadang kita dah cukup berhati hati dah atas jalan. Tapi orang lain pula yang tak berhati hati. Semoga dipermudahkan

@AmsBassy : Allahuuu… Mesti ur dad kuat amalan & kuat sifat kebergantungan pada Allah..Sbb based on video, mmg mcm Malaikat dah jaga lol. Kereta pun total lost tu.. Allahuu, semoga Dipermudahkan segala urusan sis&family.

@izwankerk : Kepala bapak dia la masuk simpang kemain laju. Menyusahkan orang betul.

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber : Twitter

Previous article“Dia boleh bla mcm tu je” -Polis Siasat Pemandu Trak Tunda
Next article“Takda org ambil makanan untuk aku masa buka puasa” -Emma Maembong

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here