Home Kehidupan “Customer Muaz Ni Zombi Ke”-Suasana Kedai Di Muaz Tarik Perhatian Netizen

“Customer Muaz Ni Zombi Ke”-Suasana Kedai Di Muaz Tarik Perhatian Netizen

132
0

Semalam tular sebuah video di tiktok @wanitaberdikari di mana dalam rakaman tersebut menunjukkan suasana sebuah kedai Muaz yang dilihat seperti baru diserang zombi. Keadaan tudung yang berselerakan di lantai membuat pemilik video berasa pelik dan tertanya-tanya kenapa pekerja di situ tidak mengemasnya.

Menelusuri ruangan komen, ada orang awam yang mana mereka pernah bekerja di Muaz menjawab persoalan tersebut di ruangan komen.

“Saya ex staff muaz, kemas lah berpuluh-puluh kali, tetap bersepah, sampai saya pun stress ngn customer, kita kemas depan dia tolong kemas belakang”

“aku pon mcmtu , aku buka masuk balik susun . pastu staf marah . jgn buka . display dah ada. masalahnya display lain dgn bawah tu”

“Kan, sy pun penah kja muaz kat alor setar haha tgk stress, duk kemas pun stress”

Baca juga : “Pekerja Shell Ini Kecewa Dilayan Oleh Customer Dengan Cara Kurang Elok”-Sekali Dia Buka Mulut, Ternganga Dengar..

Baca juga : Customer Mengamuk, Penat Menunggu ‘Flight Delay’ Sehingga 5 Jam

Ada juga yang menceritakan pengalaman mereka berkunjung ke Muaz dan dilihat memang kebanyakan situasi di mana-mana kedai pakaian adalah seperti dalam video itu.

“kan..sy cust tp kdg tlg kemas jgk sbb susah nak jalan,pernah nampak cust yang suka bongkar² belah bawah padahal kaler sama je..”

“Masuk Muaz auto pening kepala… dengan crowded.. Laluan keluar masuk sempit… Setahun sekali je masuk tu pun teman org….”

“Kann…pernah masuk dulu nk beli, Ya Allah…mcm baru lepas berperang….teruk sgt ye…adehh…”

“setiap Kali masuk Muaz mcm ni la keadaaannya”

Lihat video di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga komen warganet :

@user0847223456 : Cuba tukar cara susunan.mesti customer X jadik zombie..

@Farhana Idayu : ya btol ,hahaha. smpi ak xjmpe ank2 gan laki ak… trrtimbus

@Rose : penah beli 1 telekung.saiz besar n kain cotton sejuk. memg puas hati. murah yg amat. lbh 10thn guna xkuning kainnya. tp sekali jelah masuk muaz

@AtynZayne : bila msok je muaz ni , confirm berselerak smpai ke lantai . sian kt staf . tpi tula asal aku msok je msti xjmpa jln kluar sbb trlampau ramai org sgt

@KenshinMuta : Kan aku klo masuk sje nk tgk tudung. Msti sepah gila. Kesian tgk staff apo lah xbley ke tgk leklok tangan tu haih.

Namun tidak dinafikan walaupun keadaan kedai tersebut seperti baru diserang zombi namun kualiti pakaian di situ bukan biasa-biasa dan dijual dengan harga yang berpatutan. Memang patutlah ramai orang yang suka berkunjung ke Muaz.

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Jarang Orang Perempuan Suara Serak-Serak Basah, Sedap Betul Dia Nyanyi. Ada Aura 90an..” – Netizen
Next articleMydin Membuat Jualan Rahmah Sempena Hari Raya Dari 15 Mac Sehingga Stok Habis

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here