Home Isu Semasa Customer Mengamuk, Penat Menunggu ‘Flight Delay’ Sehingga 5 Jam

Customer Mengamuk, Penat Menunggu ‘Flight Delay’ Sehingga 5 Jam

107
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok the_rayyan_habeeb, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan di mana salah seorang lelaki mengamuk kerana tidak tahan menunggu flight nya yang telah ‘delay’ sehingga 5 jam. Namun bukan lelaki ini sahaja, malah ramai lagi pelanggan yang juga menunggu di ruangan tersebut. Selain itu, pekerja Air Asia juga ingin meredakan keadaan dan berbincang bersama lelaki itu.

Netizen turut memberi komen mengenai situasi ini, mengatakan syarikat Air Asia haruslah mengambil tindakan mengenai isu ini dan memberi layanan baik dengan pelanggan. Ada juga yang mengatakan kepada penumpang yang menaiki kapal terbang itu untuk bersabar kerana pekerja-pekerja Air Asia perlu mengikut cuaca demi keselamatan orang lain. Perkongsian video klip di Tiktok ini dapat sambutan orang ramai sebanyak 287.4K penonton, 5557 sukaan dan 1449 komen.

Baca lagi: “AirAsia Menyusahkan Para Penumpang” -Lelaki Ini Luah Rasa Kecewa Dgn Jadual Penerbangan AirAsia

Baca lagi: Isteri Atu Zero S0und Pengurusan Tiket AirAsia Tervk?, Siap Petik Nama Tony Fernandes

Lihat klip durasi pendek reaksi lelaki ini:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Bella Astillah atau nama sebenarnya Dayang Nabellah Awang Astillah merupakan seorang penyanyi dan pelakon wanita Malaysia. Beliau dilahirkan pada 15 Mac tahun 1994, berasal dari Sandakan, Sabah. Bella Astillah juga memberi sedikit kata-kata di ruangan komen mengenai isu ini. Beliau mengatakan turut terkena dengan situasi ini di mana flight Bella dan anak-anak nya dibatalkan sehingga 4 jam setengah mereka harus menunggu.

Lihat komen Bella Astillah dibawah:

sinetronmalaya.com Customer Mengamuk Penat Menunggu Flight Delay Sehingga 5 Jam aaaa

Lihat apa juga kata orang ramai:

@azlan88: airasia kalau kita yg lambat 5 minit je gate close, kena tinggal suruh beli ticket lain..

@Ash: Jgn la marah ground crew. Dorang pon xdpt nk buat ape. Aritu ak pon delay 3 jam. Nasib amek insurans rm12.40. Terus dpt claim RM300.

@Akhim AFS: kesian staff bawahan gak yg jd mangsa kemarahan… bertabahlah

@winnie9699: flight delay kadang faktor cuaca kena faham tu

@Adzlan Husin: Lebih baik deley biar lama asal nyawa selamat

@marjoko: Delay biasa tapi AA kena professional handle situasi.. terutama dengan customer..

@a: kena fhm jugak dngn cuaca semua fly delay kesian bah tngok dia org kena merah2 diorng pun bukan nak delay pun

@Marina Mohd Hanafiah: Kdg x sengaja delay..kdg bnyk sbb .. cuaca pun slh 1 sbb.. kalo lebat sgt ujan.ribut kuat mmg kapal x dpt fly..mmg kena tungg reda sket baru bleh fly.

@AMIER: Bertahun hadab macam nie.. PM pun dah tukar banyak kali. Macam nie jugak keadaan, walaupun Berbayar.

@Gacc Sddn638: saya kena sidai KKIA 6 jam.. relax je.. dpt free diner.. janji dpt balik KLIA..

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Remaja Disleksia Berjaya Buka Kafe Di Usia 22 Tahun”-Disleksia Bukan Penghalang
Next articleRimas Wajah Disamakan Dengan Ira Kazar, Sekali Ini Respon Alyah
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here