Home Viral Barang Customer Hilang, Sekali Respon Pekerja Pula Buat Ramai Yang Tak Puas...

Barang Customer Hilang, Sekali Respon Pekerja Pula Buat Ramai Yang Tak Puas Hati

179
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok suhaida_mustafa, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan seorang wanita yang dikenali sebagai Suhaida berkongsi cerita di mana beliau pernah membuat penghantaran barang untuk pelanggannya dan menggunakan khidmat sebuah syarikat terkenal iaitu ‘J&T’, namun selepas beberapa hari barang yang di pos itu tidak ada sebarang perkembangan pada beliau. Sehingga wanita ini kembali semula di syarikat tersebut untuk bertanya keadaan barangnya.

Selain itu, wanita ini mengatakan berasa terkilan dengan respon pekerja tersebut di mana beliau bertanyakan mengenai barangnya yang hilang secara tiba-tiba. Namun tidak mendapat permohonan maaf daripada pihak syarikat itu dan jawapan yang diberi pula dengan sambil lewa.

Screenshot 2023 07 11 135910

Netizen turut memberi kata-kata yang positif diruangan komen, mengatakan perkara sebegini sememangnya pernah berlaku pada orang ramai dan agak terkilan apabila mendengar respon daripada mana-mana pihak yang memberikan jawapan sambil lewa pada pelanggannya. Ada juga yang memberikan kata-kata semangat kepada Suhaida dan memberi pendapat untuk membuat laporan polis agar pihak berkenaan lebih cakna dengan isu ini.

Perkongsian video klip di Tiktok ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 22K penonton, 941 sukaan dan 251 komen.

Baca lagi: “Aku Sakit Hati Betul Dgn JNT Ni..”- Jnt Buat Masalah Lagi

Baca lagi: Awie Dan Amy Sudah ‘Rujuk’ Kembali. Akhiri Perang Dingin, Tamatkan Segala Sengketa

Lihat klip durasi pendek perkongsian wanita ini:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @daebakingcosmetics

Lihat juga video dibawah:

Lihat apa juga kata orang ramai:

@chentabungaoktober: Geram sgt brg2 hilang nih… paling sakit hati pastu Ada geng2 jual brg guni Lazada lah shopee lah…

@ckosong: akk sy perkerja JNT, Cuma apa yg boleh ckp, Kalau brg hilang dorg mmg tknk bertggungjwp even kita dh hntr skali pun, Nasihat sy better

@lunaalisa: Dalam kite diuji di juga diuji semoga semuanya dipermudahkan amin

@lianur_atila: Kak Sueee jangan nangisss sedihnyaaa. kenapa jnt tu cakap kak sue takde dlm cctv? ishhhhh

@Cikmai : buat report tribunal sis…ada bukti resit gambar semua.. proceed tribunal pengguna

@AzlianaAzli: Saya pun sejenis xboleh org bercakap kasar ngn saya..kalau sy mgkn time tu jgk dh menangis..

@Nadia: Perkataan maaf tu sgt2 susah kak. Semoga dipermudahkan segala urusan akak

@BeauBundle: Moga terus kuat sis..insyaAllah ada hikmah setiap yang berlaku..ini yg buatkan kita seller jadi lagi kuat..

@naji: Aaaa, takut nyaa. Saya dah la seller kecik, baru belajar2 nak menjual. Takutnya kalau barang jd mcm ni jugak

@EshalQarira: Courier yang satu tu memang bermasalah. Lepastu seller la kena selesaikan isu dengan cust. Baran je kdg dgn courier yg satu ni kdg btw stay strong

PERHATIAN: Pihak Rose Biru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous articleAwie Dan Amy Sudah ‘Rujuk’ Kembali. Akhiri Perang Dingin, Tamatkan Segala Sengketa
Next articleDiganggu semasa membuat ‘Live’, sekali respon Puteri Sarah kepada individu tersebut mengejutkan ramai
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here