Home Kehidupan Bagi Free Nasi Lemak Rm1, Pelanggan Tolak Sbb Trlalu Murah

Bagi Free Nasi Lemak Rm1, Pelanggan Tolak Sbb Trlalu Murah

32
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok nigelsparks, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan seorang lelaki yang dikenali sebagai Nigel memberi nasi lemak Rm1 ‘free’ kepada pelanggan. Nasi lemak Rm1 ini juga pernah ditular di aplikasi Tiktok, di mana seorang lelaki yang digelar sebagai Bang Sudu yang merupakan peniaga nasi lemak Rm1 itu. Situasi ini di mana Nigel menawarkan nasi lemak Rm1 ‘free’ kepada salah seorang pelanggan yang berbangsa Cina, namun ditolak oleh nya kerana terlalu murah.

Netizen turut memberi komen mengenai situasi ini, mengatakan jika berlaku perkara sebegini tidak patut mengambil hati dan peniaga perlu usaha sebaik mungkin. Ada juga yang berkongsi cerita pengalaman mereka menghadapi perkara yang sama. Perkongsian video klip di Tiktok ini juga telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 2M penonton, 158 sukaan dan 1787 komen.

Baca lagi: Abang Foodpanda Bagi Makanan Dekat Amoi Sekali Dengan Freegift Tarian Singa

Baca lagi:  “Nasib Dia Tak Cas Telur Lebih”-Gadis Jumpa Telur Katak Dalam Nasi Lemak

Lihat klip durasi pendek dibawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Peniaga nasi lemak Rm1 tersebut juga memberi sedikit kata-kata diruangan komen:

sinetronmalaya.com Bagi Free Nasi Lemak Rm1 Pelanggan Tolak Sbb Trlalu Murah vvv

Lihat apa kata orang ramai:

@AfterLifeFrequency: Too cheap salah, too expensive lagi salah. Keep it up bro

@wok: mungkin dia nak tapi bila tengok orang ramai beratur dia rasa bersalah nk ambil sbb maybe dia tk perlu beratur (sbb nigel tawarkan)

@Ct Zaleha Msh: ramai yg dah pi beli…semua ckp sedap, sis pun tak dapat rase lagi …

@Monkey D Luffy: when someone ask me ‘do you want it?’ mmg aku spontan cakap ,’no’ or ‘nvm’..segan siot .kalau dia hulur terus,aku mmg sambut la

@Murtabak Singapore dari rumah: Saya pon pernah mcm ni bro, nk bagi free pon org pandang atas bawah

@ꜰᴀʀɪɴᴋ: tak semua org hargai apa yg kita cuba buat. teruskan dgn niat baik bro

@Afiq ASN: Kita tak boleh nak puaskan hati semua orang.. free pun tak mau.. semoga dipermudahkan urusan

@DakGas: perkara biasa benda ni bila dalam hati ada terdetik perasaan perbezaan pangkat dan darjat .

@Dunia Mama Adel: ong. muka uncle tu tak percaya wujudnya benda free atas muka bumi nie.

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous articleKonsert Radja Bakal Gegarkan Larkin 11 Mac Ini
Next article“Bukan Orang Gila.. Dia Mungkin ‘Ahli Syurga’..”-Cerita Sebak Buat Ramai Terharu
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here