Home Viral Baby Shima makan udang hidup-hidup untuk kesihatan

Baby Shima makan udang hidup-hidup untuk kesihatan

193
0

Baby Shima atau nama sebenarnya ialah Nor Ashima Ramli merupakan seorang penyanyi dan pelakon wanita Malaysia. Baru-baru ini beliau telah melancong ke Bangkok, Thailand.

Menerusi satu klip video di akaun Tiktok milik beliau iaitu babyshimaofficial menunjukkan beliau mahu makan udang secara hidup-hidup. Klip video tersebut menunjukkan keadaan udang yang masih hidup itu sedang melompat-lompat. Baby Shima mengatakan bahawa penduduk di Bangkok mengatakan makan udang secara hidup-hidup amat baik untuk kesihatan. Namun, keadaan Baby Shima yang takut akan udang tersebut telah menghiburkan warganet.

Rata-rata warganet mengatakan mereka juga seperti Baby Shima ketika mahu makan udang hidup-hidup di Bangkok. Ramai juga yang mengatakan mereka terhibur melihat gelagat Baby Shima yang penakut itu. Ada juga yang mengatakan bahawa mereka takut untuk makan udang seperti itu kerana takut terlekat di bahagian tekak.

Klip video tersebut mendapat sambutan hangat dan mempunyai sebanyak 1.2M tontonan, 50K sukaan dan 1K komen. Jangan lupa komen yang baik-baik.

Lihat klip video di bawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @cepatberita

Lihat apa kata orang ramai:

@Yan Fatin: udang tu mengglitat gak mcm shima tu

@MamaShahira_arryan: Takut je lompat masuk hidung

@ery_iesss: Sedappp. Dah try kt Hatyai haritu

@qeeralieya881114: Aq nk tegelak sbb aq pun mcmtu ckp blgak nk mkn,tp hkikatnya mgglupur lh aq nk mcampak bile udg tu lompat2

@𝓪 𝓵 𝓲 𝓷 𝓪 _.: sedap sis…gaul dgn perencah gongcang2 bg sebati baru mkn ..kat thailand bnyak mkn mentah mcm tu

@slyvester: kat swk sini org panggik itu ‘umai’..udang+cili+limau+garam

@user7497287131086: jaga2 tkt udang tu melompat dlm bju

@Along Shark742: Lompat2 ikut babyshima jgk udang tu

@Muhammad Azhan68: jangn…,kang masuk spital abg jugak yg susah jaga Beby Shima

@Cik Eisya: kt sarawak panggil ni senik.. sedap ni klau tumis dgn bawang cili ni. ada juga org buat umpan mancing

@emeraldgreen3209: kite pon takut dia lompat terus masuk tekak n tersangkut kite tercekik or tajam ekor kulit dia tu ishhh seramm

Sumber: Tiktok, Wiki

Previous articleSeram, Pengantin Kena Sorok Dengan Bunian Di Pantai Klebang, Melaka
Next articleDisangkakan Pengemis, Lelaki Berpakaian Selekeh Beli Kereta Harga RM54 Ribu Secara Tunai

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here