Home Dunia Terima Mesej Ajak Skandal, Sekali Respon Adira Buat Ramai Yang Setuju

Terima Mesej Ajak Skandal, Sekali Respon Adira Buat Ramai Yang Setuju

234
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok adira.suhaimi, dan telah ditular baru-baru ini.

Siti Adira Suhaimi atau dikenali sebagai Adira merupakan seorang penyanyi wanita Malaysia. Beliau dilahirkan pada 19 September 1992, berasal dari Ranau, Sabah. Adira juga merupakan salah seorang peserta dalam pertandingan nyanyian iaitu Akademi Fantasia Musim 8 dan turut berjaya dinobatkan sebagai naib juara musim tersebut.

Dalam video klip ini menunjukkan di mana Adira menyiarkan satu klip durasi pendek bahawa beliau telah mendapat satu mesej dari lelaki yang tidak dikenali meminta untuk menjadi skandal serta memberikan nombor telifonnya. Adira mengatakan beliau boleh sahaja bergurau dengan pengikutnya di akaun Tiktok tetapi bukan dalam situasi ini.

Screenshot 2023 07 03 124606

Beliau turut memberi amaran kepada sesiapa yang membuat gurauan sebegini, akan membuat laporan polis terhadap individu tersebut.

Adira juga menulis satu kapsyen seperti dibawah:

“Penting sangat adab tu sebenarnya, jangan dibawa bergurau benda benda begini. AWAS! Sekali lagi kau ah”

Baca lagi: Masih Tak Beri Kerjasama Selepas 14 Hari Serah Notis, Sekali Ini Tindakan Pihak JPJ Terhadap Suami Fatin Afeefa

Baca lagi: “Kenapa kau nak libatkan Arwah Isteri Aku!! Lawyer tengah jalan kerja, kau tunggu…” – Shuib naik angin dikaitkan dengan Freemason

Lihat klip durasi pendek Adira kongsi cerita terima mesej daripada lelaki yang tidak dikenali:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @daebakingcosmetics

Lihat juga video dibawah:

Netizen turut memberi komen mengenai video klip ini, mengatakan apa yang dikatakan oleh Adira sememangnya betul dan bersetuju dengan tindakannya jika berlaku lagi situasi seperti ini. Ada juga yang mengatakan perkara ini juga pernah berlaku dikalangan wanita serta mereka hanya boleh mengabaikan sahaja apabila mendapat mesej sebegitu.

Perkongsian video klip di Tiktok ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 41.8K penonton, 2181 sukaan dan 55 komen.

Lihat apa juga kata orang ramai:

@nxxzainal: awas ko bang! sumandak ranau ni karas bang! jgn ko macam2 sana

@xiimoie: dia ingat brand scandle perfume kali tu sis tp salah tmpt dia..hahaha

@Meini@Nurfaezah: Good Adira. Be firm when u need to be firm.

@Jene Thomas E Onsi: ngam! ingat semua pokpuan ni kali mau berscandal.. haiskk

@Feliciah Alligator : ambekkk mu.. mmy dira sda marahhh

@Aina Asri: ramai2 lelaki ambil nombor dia tu. pergi video call dia bah

@Mohd Sailli: setuju Adira.. kau kena tegas dgn org MCM tu.. jgn BG muka.. sokong Adira.

@lovelypot: betul tu dira tp report pun polis buat diam je

@Azni Ryna: utk mak2, tak kelakar dm mcm ni. semoga Allah permudahkn segala urusan adira.

@qamchy: btul tu .. salah tafsir seorang bila kita buat vtt..saman saja tu ..

@brendawong93: mesti ko menahan sumpahan keluar dri mulut ko kan mandak….cuba gia ko sound dia pakai dusun

@Nizar: Hahh!!! Kuang ajooo.. bah sini urg sabah ni lain sikit tu.. mari kita kirim santit sama azroy

PERHATIAN: Pihak Rose Biru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Kenapa kau nak libatkan Arwah Isteri Aku!! Lawyer tengah jalan kerja, kau tunggu…” – Shuib naik angin dikaitkan dengan Freemason
Next articleAliff Syukri Dedah Bekas Menteri Pernah Berhutang Berpuluhan Ribu, Sekali Ini Tindakan Beliau
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here