“Tak Kisah, Janji Duit Masuk..”- PU Azman Bg Nasihat Pedas, Peguam Viral Dihentam Punca Kurang Ajar

Menerusi satu klip yang memaparkan ulangan ‘live’ antara PU Azman dan peguam viral beberpa hari lalu. Ulang tayang tersebut dihentam hebat dari warga netizen kerana cara yang ditunjukkan dari peguam tersebut menunjukkan seperti protes dan tidak gemar mendengar ceramah atau teguran dari PU Azman sendiri. Ramai yang menyatakan bahawa peguam tersebut mempunyai satu sikap yang keras kepala dan merasakan perkara yang dilakukan oleh beliau adalah tepat sebagai seorang peguam kerana menggunakan undang undang kepada mereka yang bersalah..

Difahamkan, ulangan ‘live’ tersebut memberikan satu pengajaran kepada semua peguam dan masyarakat sendiri untuk tidak membuat sesuatu perkara secara melulu. Teguran ‘pedas’ PU Azman atau lebih mesra dikenali sebagai Che Man itu merupakan teguran yang sangat bernas dan berkualiti walaupun terasa hingga ke hujung nadi. Teguran beliau dapat menyedarkan netizen yang terlalu lali dan dapat membezakan perkara yang baik dan buruk. Namun lain yang menjadi tumpuan mereka, melalui ulangan tersebut, dapat disaksikan sikap peguam tersebut yang seperti bosan dan hanya berpura pura di depan kamera. Tangan peguam yang menongkat dagu membuatkan ramai berfikir bahawa peguam tersebut mempunyai sikap keras kepala dan terlalu degil atau lebih tepat mempunyai sikap yang dominan.

Rakaman penuh boleh ditonton di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)


Pelbagai komen diberikan seperti :

@JustMakeCustoms:dia masuk kiri..kuar kanan, ada dia kisah,janji duit masuk.. sbb tu ramai nk jadi lawyer

@@sirnaHati:asal dh tegur..yg lain urusan Allah..tahniah che man

@Mr.hoodie83:tgok reaction dia cm xd prasaan….msuk kiri kluar knan

@Entahla:Bukan la nak kata apa, tapi lawyer ni diorang mcm keras kepala and rasa diorang hebat dan hebat berkata ii, dia rasa setiap hujah dia adlh benar,

@athika ali:tu sbb Allahyarham Sudirman tarik diri jd peguam krn sedar dosa itu byk dlm bidang guaman
sbb tu jg aku xnk ank2 aku ambik lawyer

@Hasnyawrz:HHAHAHAHA , MUKA DIA DAH TAK KESAH WEH . SEKARANG NI APA APA DUIT ! ORG BOLEH BUAT APA SAJA UNTUK DUIT . SEMUA JADI HAMBA DUIT

@lladynana:How the way she react #tungkatkepala..on what Che man said about..this live..oh my God.please la Che kak

@Xxtra Vaganza:pedasnya.. mcm aku plak yg kepanasan dgr.. tajam2.. bagus2.. i like

@linashamina:Trbaik Che man Nasihat yg bernas & tepat,harap pguam mnerima dgan hati trbuka & dpt nasihat ank guaman spaya ia brcakap benar mmberi apa apa kenyataan

@NenZai97:jadi lawyer ni x salah . yang salah lawyer tolong orang yang salah sampai menang. itu yang salah disisi agama

@Faez Din:dia tengah loading tu sbb dah start rs xkena gaknya spnjg handle kes benon tu. atleast Allah bg dia peluang lg utk dengar nasihat wpn xbuat..

Pelbagai pujian diberikan kepada PU Azman kerana berani ke depan untuk menzahirkan apa yang terbuku dari warga netizen walaupun teguran tersebut seperti terlalu tajam dan berbisa. Namun teguran itu sampai kepada semua masyarakat termasuk peguam tersebut. Sebagai seorang peguam,haruslah kita bersikap rasional dan beretika dalam membicarakan sesuatu dan tidak seharusnya memaparkan sikap yang negatif dan dominan untuk mengaut keuntungan.

Jangan lupa komen yang baik baik

Sumber dari Tiktok dan Instagram

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*