Home Viral “Sumpah Selfish Nak Mamp*s Copyright L Shape Bawal…” – Influencer Dikecam

“Sumpah Selfish Nak Mamp*s Copyright L Shape Bawal…” – Influencer Dikecam

283
0

Seorang influencer berhijab menjadi topik perbualan yang hangat di kalangan wanita di platform sosial X selepas dia, yang mengurus jualan tudung bermereknya sendiri, mengambil tindakan untuk mengesahkan hak cipta.

Melalui aplikasi X, seseorang memuat naik kiriman di mana mereka mengkritik pempengaruh tersebut kerana dianggap melakukannya secara egois, mengambil alih hak cipta bagi jenis tudung bawal yang telah wujud lama di pasaran.

“Macam lah idea tu datang daripada kamu. Konon siap cakap kira ok dia tak copyright for plain (design) juga supaya peniaga lain boleh jual…” – Netizen

Isu tersebut menjadi perbualan hangat selepas pempengaruh itu mengunggah video di TikTok yang menerangkan tentang isu hak cipta tudung bawal berbentuk L.

Mereka menyatakan bahawa jika mana-mana usahawan tudung berbentuk L menjual produk tersebut, dia akan mengambil tindakan undang-undang.

Individu yang mengetahui tentang perkara ini secara umum mengkritik pempengaruh itu dengan keras kerana dianggapnya mengutamakan diri sendiri dan menjual tudung bermereknya dengan harga yang tidak wajar.

Lihat posting di bawah:

Sumber: X

PERHATIAN: Pihak Sinetron Malaya tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Sinetron Malaya juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Previous article“Sebijik Muka Mak Dia..” – Reaksi Anak Mira Filzah Gelak Diagah Raih Perhatian Ramai
Next article“Aku Nak Cabar Aisar Khaled Kalau Dia Betul-Betul Sultan Giveaway…” – Abg Tesla

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here