Home Uncategorized Selebriti dan Influencer Terkenal Malaysia Dalam Senarai Gerakan Blockout 2024?

Selebriti dan Influencer Terkenal Malaysia Dalam Senarai Gerakan Blockout 2024?

170
0

Pertikaian berlarutan yang melanda penduduk P4l3st1n telah menimbulkan kegelisahan di kalangan masyarakat dunia kerana perkembangan yang terus berlaku. Ia tampaknya tidak berkesudahan, dan ada yang seolah-olah sudah melupakan apa yang berlaku.

Tambahan pula, kempen mengekang produk yang menyokong Isr43l juga dilihat semakin sunyi. Tidak hanya masyarakat biasa, malah selebriti dan pengaruh juga dilihat telah kembali bekerjasama dengan produk dan jenama yang diboikot.

Maka, sebuah kempen atau gerakan yang telah dilancarkan oleh penduduk di Amerika Syarikat dikenali sebagai Senarai Blok Selebriti (Blockout 2024). Netizen di Malaysia juga telah menyenaraikan beberapa selebriti dan pengaruh terkenal dalam senarai gerakan ini.

Mereka menyatakan bahawa gerakan ini dilakukan kerana mereka melihat selebriti dan pempengaruh tersebut seolah-olah tidak sensitif terhadap apa yang berlaku, dan juga kerana mereka tidak memenuhi permintaan peminat untuk bersolidariti dengan isu yang sedang berlaku di Gaza serta berhenti bekerjasama dengan produk yang diboikot.

Walaupun usaha kecil ini dianggap tidak memberi kesan yang besar, mereka berpendapat bahawa ia sekurang-kurangnya dapat memberi bantuan kepada penduduk di Palestin.

“Gerakan ini bukan untuk menyerang atau memalukan selebriti, tetapi sebagai peringatan dengan siapa mereka menyokong…” – Netizen

Selain itu, sebagai susulan kepada gerakan ini, beberapa selebriti dan pengaruh kini kelihatan memulakan semula inisiatif solidariti mereka terhadap Palestin dengan mengemukakan hantaran-hantaran mereka.

Lihat Posting di bawah:

Sumber: X

PERHATIAN: Pihak Sinetron Malaya tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Sinetron Malaya juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Previous articleLelaki Sedih Bakal Ibu Mentua Naikkan Hantaran Dari RM14K Kepada RM18K Gara-Gaea PMX Umum Naik Gaji
Next article“Memang Berbakat Besar, Pelapis Siti Nurhaliza..” – Aina Abdul Menyanyi Bersama Orkestra

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here