Home Hiburan “Sebutan Jelas, Ingatkan Orang Cina Yang Nyanyi..” – Nyanyian Lagu Berbahasa Kantonis...

“Sebutan Jelas, Ingatkan Orang Cina Yang Nyanyi..” – Nyanyian Lagu Berbahasa Kantonis Tarik Perhatian Netizen

0

Menerusi halaman tiktok, tular satu video seorang makcik menyanyikan lagu daripada kumpulan terkenal Hong Kong yang berjudul Beyond. Video tersebut mendapat sebanyak 100 ribu tontonan dan 20 ribu sukaan. Di ruangan komen, ramai meninggalkan komen positif dan berkata suara amat sedap dan lunak. Tambahan lagi, ramai netizen berbangsa cina yang memuji kefasihannya menyanyikan lagu berbahasa kantonis.

Klik Di Bawah Untuk Lihat Video Penuh

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zack (@lawak_laah)

Jom Tengok Apa Kata Netizen

@Patrosse:Akk ni selalu nyanyi dekat aeon bukit tinggi mall…suara mmng sedap dan pandai lagu chinese

@:Beyond NI punya legend. hampir semua orang melayu Kt Malaysia pun minat lagu dia. 80an Dan 90an Mesti pernah nyanyi lgu Beyond.

@Zack:Wow, her dialect is way more better than me. God bless you kak. semoga dipermudahkan segara urusan

@The lalat:Shanghai beach by francis yip 1 please…Saya melayu dan saya suka dengar lagu cina tahun 80 and 90 an

@dadibelle:smpai skrg aku minat lagu ni..😅 beyond

@babymoon8383:hebat..i pun x leh kecek kantonis

@𝓝𝓾𝓻𝓾𝓵 ♡:Akk ni dlu penah nyanyi kt mall tmpt saya kerja.. semua amek video sbb dia nyanyi lagu cina

@kolokmeekuching1:Saya pun minat lagu2 cina walau pun tak tau bahasa nya.. Chinese song melody nya trasa aman jiwa mendengar nya…

@maewa_7:Omg… though I can’t understand this song, she is amazing. Only in Malaysia

@xhmxd.:Lagu ni la mse klua dngn kwn.die ckp asyk2 lagu ni je.tkda lgu lain ke.skng da tkda da.die da mnggal.rindu shbat tu.

Padu betul suara akak ni, dah lah pandai bahasa kantonis. Min doakan yang terbaik untuk akak, moga terus sihat dan dimurahkan rezeki..

Sumber Tiktok dan Instagram

Previous article“Sambil Baring Pun Suara Padu..” – Khai Bahar ‘Cover’ Lagu Hanya Segenggam Setia
Next article“Bila Otai Nyanyi Lagi Mendalam Rasanya..” – Netizen Sebak Dengar Apak Nyanyi Lagu Ayah Ibu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here