Home Viral “Saya Minta Syarikat Produksi Blacklist Artis Yang Bermasalah…” – A.Aida Mengemukakan Pada...

“Saya Minta Syarikat Produksi Blacklist Artis Yang Bermasalah…” – A.Aida Mengemukakan Pada Kerajaan

78
0

Penerbit Datuk A Aida mengusulkan kepada kerajaan untuk mengamalkan kembali langkah-langkah mengecualikan (blacklist) selebriti-selebriti yang bermasalah yang merosakkan dan merendahkan martabat industri seni.

Berdasarkan laporan Harian Metro, A Aida yakin bahawa tindakan tersebut akan membuat selebriti bermasalah berfikir dua kali sebelum melakukan tindakan yang boleh merugikan mereka sendiri.

Menurut pandangannya, artis dan selebriti seharusnya menjadi teladan yang baik bagi masyarakat, bukannya sebaliknya.

“Saya minta syarikat produksi untuk menyenarai hitam artis yang bermasalah seperti ditangkap khalwat atau terbabit dengan penyalahgunaan dadah…”

“Golongan artis ini seharusnya menjadi contoh terbaik kepada masyarakat kerana mereka dipandang tinggi dan menjadi idola buat peminat. Jadi takkan artis yang bermasalah ini kita nak terus sokong…”

“Saya masih ingat lagi sewaktu awal pembabitan saya dalam dunia seni ada beberapa artis yang disenarai hitam atau digam oleh Radio Televisyen Malaysia (RTM) selama bertahun-tahun dan tidak dibenarkan keluar TV…”

“Jadi saya minta pihak kerajaan mempraktikkan semula langkah ini supaya selebriti tempatan berhati-hati dan tidak buat perkara di luar batasan. Langkah ini juga akan membuatkan mereka berfikir panjang dan tidak buat perkara sesuka hati…”

“Bagi saya 99 peratus orang dalam industri seni semuanya adalah baik, tapi hanya ada satu peratus saja yang bermasalah dan menjejaskan nama baik industri seni… Hanya kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. Jadi wajarlah individu yang bermasalah ini diberi hukuman yang setimpal…”

Oleh itu, syarikat produksi A Aida mengambil langkah untuk mengecualikan Ruhainies daripada terlibat dalam drama yang akan dihasilkan oleh mereka dan dijadual untuk penggambaran pada bulan April ini.

Lihat klip video di bawah:

Sumber: Tiktok

PERHATIAN: Pihak Sinetron Malaya tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Sinetron Malaya juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Previous articleAliff Aziz Dan Ruhainies Akhirnya Cerita Hal Sebenar, Peminat Persoal Kesahihan
Next article“Dia Ingat Kita Tak Tengok 999 Ke…” – Eyra Hazali Persoal Tindakan Ruhainies dan Aliff Aziz

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here