Home Viral “Saya Cuba Kawal Diri dan Emosi Supaya Tidak Buat Benda Yang Bukan-Bukan…”...

“Saya Cuba Kawal Diri dan Emosi Supaya Tidak Buat Benda Yang Bukan-Bukan…” – Aisyah Hijanah

156
0

Pempengaruh media sosial, Aisyah Hijanah menyangkal dakwaan segelintir pihak yang mendakwa kemelut rumah tangganya dengan suami, Alif Teega yang berlaku sebelum ini hanya sekadar pemasaran atau ‘marketing’.

Melalui hantaran dalam Instagram Story, Aisyah menjelaskan bahawa dakwaan tersebut mungkin muncul kerana dia menunjukkan ketenangan dan kekurangan kesedihan ketika dihadapi dengan masalah dalam rumah tangga.

Secara khusus, dia cuba sebaik mungkin untuk mengawal emosi dan perasaannya supaya tidak terjerumus ke dalam tindakan yang berbahaya.

“Saya maklum tentang hal ini (dakwaan marketing). Eloklah kalau saya jelaskan dengan baik supaya orang tidak bersangka buruk…” – Aisyah

“Apa yang berlaku bukanlah marketing. Mungkin orang lihat saya tenang sahaja dan sampai sekarang seperti biasa-biasa dan tiada apa yang berlaku…” – Katanya

“Saya cuba untuk bersangka baik dengan Allah dan setiap hari meminta jalan yang terbaik juga daripada Allah. Saya cuba kawal diri dan emosi supaya tidak buat benda yang bukan-bukan. Biarlah tindakan itu dalam keadaan kewarasan, bukan mengikut emosi semata-mata…” – Katanya lagi

Aisyah mengemukakan isu tersebut semasa menjawab soalan daripada pengikutnya dalam sesi ‘Q & A’ di Instagram Story miliknya.

Pada masa yang sama, Aisyah Hijanah Azhari, 29 tahun, juga berkongsi amalan-amalan yang dia lakukan untuk mencari petunjuk dari Allah ketika menghadapi musibah.

Lihat posting di bawah:
IMG 0345

Sumber: Instagram

PERHATIAN: Pihak Sinetron Malaya tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Sinetron Malaya juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Previous article“Dia Anggap Musa Ni Bukan Manusia, Imagine Anak Saya Trauma Mencari Saya…” – Mizz Nina
Next article“Yang Bapak Ayam 20 Orang Tu Korang Tak Shaking Pulak, Aku Yang Bini 2 Ni Korang Tendang…” – Abg Tesla

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here