Home Isu Semasa “Ramai lagi yang tak dapat zuriat, bila dah dapat zuriat jadi macam...

“Ramai lagi yang tak dapat zuriat, bila dah dapat zuriat jadi macam ni pulak” -Netizen

203
0

Menerusi perkongsian gambar ini telah disiarkan oleh akaun Instagram BeritaViral, dan telah ditular baru-baru ini.

Baru-baru ini tular beberapa gambar bayi dibuang di dalam kotak besertakan sepucuk surat, dan telah mendapat perhatian ramai. Gambar ini menunjukkan seorang bayi lelaki yang dibuang di dalam kotak, namun setelah membaca surat itu membuatkan netizen berasa sebak.

Surat itu merupakan daripada ibu kepada bayi lelaki itu yang memohon maaf kerana tidak dapat menjaga dan membesarkan anak lelakinya atas sebab ekonomi yang semakin meningkat. Beliau juha mohon kepada siapa-siapa sahaja yang menemui anaknya, beliau sangat berterima kasih.

Netizen turut memberi komen mengenai isu ini, mengatakan berasa sebak melihat wajah bayi lelaki itu sambil membaca luahan seorang ibu yang tidak mampu atas sebab ekonomi dan kewangan. Ada juga yang mengatakan ramai lagi manusia-manusia yang menunggu zuriat hampir bertahun-tahun, malah anak ini dibuang. Perkongsian gambar ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 278 sukaan dan 22 komen.

Baca lagi: Buang Bayi! Bayi Lelaki Ditemui, Dihurungi Kerengga Di Pahang

Baca lagi: Anzalna Kongsi Rezeki Bantu Bapa Tunggal Dan Bayi Shopping Brgn Bayi Buat Ramai Sebak

sinetronmalaya.com Ramai lagi yang tak dapat zuriat bila dah dapat zuriat jadi macam ni pulak Netizen sss

Lihat apa juga kata orang ramai:

Ahmad Anwari: Ini bukan cara terbaik.. kalu x mampu lebih baik serah kpd sesiapa yg sanggup menjaga dgn baik.. bukan tinggal merata tempat.. kalu rindu bleh lagi berjumpa dgn dia..

Zul Zukifli: Allahuakbar…comel anak ni..anugerah ALLAH..letak ditempat sepatutnya

Salfa Aida: Allahuakbar sebak dada aku klo aku jumpa aku akan jaga dia aku sanggup besarkan dia Allahuakbar semoga baby ni membesar dng Baek sehat pjng umur dan dimurahkan rezeki amin

Eina Rash: Sedihnya bila ltk macam ni.. kawan2 saya ramai tengah mencari baby utk dijaga.

Araby Mahabbah Trading: Assalamualaikum masyaallah demi Allah klu sya jumpa anak ini sya akan ambil dan jaga nya dah lama sya duk tunggu2

Hesh Sidhesh: Apa la dosa anak tu….binatang pun sayang anaknya…..duit boleh dicari….mmmh ntah la….semoga sihat budak ni

Ayu Amir Hashim: Rezqi Syafix Azreen ape saja masalah mak bapak dia Allah je yg tau…comel budaknya haaa…sedap nama mak dia bg..

Faridah Faridah: Klau tak suka bagi saya…saya nk jaga buat teman bila dah tua…kesiannya…comel budak ni

Rosliza Rosliza Jasmi: bagus juga…dari d buang dlm tong sampah..ciannya..omeynyaa kamu

Mohamad Ridzuan: Kalau xnk jgn ltk ditempat xsepatotnye..bg saya inshaallah semampu nye jge

PERHATIAN: Pihak Rose Biru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Berita Viral Terkini

Previous article“Style Duduk Macam Madu You Pulak” -Sekali Ini Respon Puteri Sarah
Next articleDua Pekerja Pembekal Emas Disamun, 7 Kilogram Emas Lesap!
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here