Home Isu Semasa Dua Pekerja Pembekal Emas Disamun, 7 Kilogram Emas Lesap!

Dua Pekerja Pembekal Emas Disamun, 7 Kilogram Emas Lesap!

249
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Instagram kosmo_online, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan di mana dua orang pekerja pembekal emas sebuah kedai perhiasan di Pekan Kuala Pilah telah disamun oleh dua orang lelaki yang bertopeng di lorong belakang kedai itu. Dikhabarkan pekerja tersebut sedang membawa 7 kilogram emas, dan kesemuanya telah dirampas.

Netizen turut memberi komen mengenai situasi ini, mengatakan apabila lihat dalam klip durasi pendek ini seperti dirancang lebih awal lagi. Ada juga yang menjadikan ia sebagai bahan lawak kerana melihat dua orang pekerja tersebut membawa dengan sambil lewa. Oleh itu, netizen juga mengatakan jika melakukan pekerjaan seperti ini perlu ada pengawal di sekelilingnya untuk kesalamatan.

Baca lagi: “Sebab Tu Lock Pintu ,Bahaya Zaman Skrg Ni”-Kes Samun Di Stesyen Minyak

Baca lagi: “Takpe Kita Bukan Nak Naik Flight”-Cikgu2 Sekarang Pun Makin Kelakar

Lihat klip durasi pendek dibawah:

Lihat apa juga kata orang ramai:

theywillasforewanmoo: macam terancang dan dirancang serta perancang aje

_yennn22: boleh plak leha-leha lagi… ibarat bawa kuih raya je konsep nye!

_faarisz: 7kg emas bernilai berapa juta? Xkan diorang xda upah escort guard yg bersenjata..

apit_marcello: Macam dah plan jer.. apahal yg bawak beg tu lepaskan,boleh jer lari.. hurmmmm

azumi_mohamad: perancangan yg baik… klu betul2 bwa emas, tak akan bersantai2 gitu… polis lebih bijak..!

zulfadhli.sofian: Pishang la staff tu nak menjawab. Ataupun owner pening nak menjawab dengan company insurance

muhdameer_177: Tahu pulak pnyamun tu dia bawak emas eh..yang bawak pulak mcm bawak sayur je

misseabolton: Kawan aku cakap kalau bawa emas banyak-banyak tu ada guard ka polis iring. Mcm ni bawa emmmm pi suruh bukit aman siasat kejap ja selesai

PERHATIAN: Pihak Rose Biru tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Instagram

Previous article“Ramai lagi yang tak dapat zuriat, bila dah dapat zuriat jadi macam ni pulak” -Netizen
Next article“Tangga Ni Lah Yg Saya Selalu Date Dengan Mira” -View Chin
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here