Home Hiburan “Penyanyi Bonnie Rait Menang Grammy Award Di Usia 73 Tahun”- Ramai Yang...

“Penyanyi Bonnie Rait Menang Grammy Award Di Usia 73 Tahun”- Ramai Yang Teruja Dan Terkejut

143
0

LOS ANGELES: Penyanyi blues, folk dan country Amerika Bonnie Raitt meraih Grammy yang tidak dijangka pada hari Ahad untuk Lagu Terbaik, penghormatan untuk lagunya “Just Like That.”

Penyanyi yang berusia 73 tahun yang mendapat pengiktirafan  setelah mendahului gergasi pop Beyonce, Adele dan Taylor Swift untuk membawa pulang hadiah penghormatan kepada penulisan lagu.

sinetronmalaya.com grammys ddd

“Saya sangat terkejut,” kata Raitt semasa menerima award itu, selepas dia berjalan ke pentas dengan rahang ternganga kerana terkejut.

Baca juga : “Mummy Mengalu-Alukan Netizen Memaki Hamun Mummy..” – Mas Idayu

Baca juga : “Semua Benda Dia Boleh Buat Eh..” – Dato’ Sri Siti Nurhaliza Buat ‘Part Time’ Sebagai Pembaca Berita Buat Peminat Tergamam

“Saya tidak tahu mahu berkata apa. Ini hanyalah detik yang tidak nyata. Terima kasih kerana memberi penghormatan kepada saya, kepada semua Akademi yang mengelilingi saya dengan begitu banyak sokongan dan menghargai seni penulisan lagu, seperti yang saya lakukan.”

sinetronmalaya.com grammys ddk

Kemenangan Grammy Raitt adalah satu lagi kelebihan dalam kerjayanya : artis itu telah dilantik ke dalam Dewan Kemasyhuran Rock and Roll pada tahun 2000, dan Rolling Stone menamakannya sebagai salah seorang daripada 100 Penyanyi Terhebat dan 100 Gitaris Terhebat sepanjang zaman.

Sepanjang kerjayanya selama setengah abad, Raitt telah menghasilkan lagu dan kerja yang diterima dengan baik, bekerja dengan orang-orang seperti Warren Zevon, Jackson Browne, The Pointer Sisters dan John Prine, yang “Angel From Montgomery” yang dia liput pada tahun 1974.

Previous article“Member Rasa Berdebau Thn Kereta Macam Tknk Berhenti”- Tindakan Cpt Abang Lori Selamatkan Nyawa
Next articleBahaya Makan Tiram Mentah dan Cara Makan Tiram Secara Selamat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here