Home Uncategorized “Ok settle, business strategy…” – Punca kebakaran Jakel Seksyen 7 Shah Alam...

“Ok settle, business strategy…” – Punca kebakaran Jakel Seksyen 7 Shah Alam pagi tadi terdedah

270
0

Pagi tadi dikejutkan dengan satu lagi ujian tahun baru yang menggemparkan Malaysia. Kejadian tersebut mengejutkan orang ramai yang berada di kawasan Seksyen 7, Shah Alam, Selangor.

Menerusi satu klip video di akaun Tiktok milik malaysiagazette menunjukkan Wisma Jakel Seksyen 7, Shah Alam telah terbakar pada pagi Ahad tadi. Klip video tersebut menunjukkan kepulan asap yang sangat tebal dan api yang membarak dengan begitu besar dan cepat sekali.

Rata-rata netizen mengatakan bahawa mereka mengatakan ini merupakan ‘business strategy’ pemilik Jakel tersebut. Ramai juga yang mengatakan stok telah selesai terbakar dan insurans akan ‘cover’ nanti. Ada juga yang mengatakan bahawa wisma tersebut memang bangunan yang lama dan ia mudah terbakar.

Klip video tersebut mendapat sambutan hangat dan mempunyai sebanyak 200K tontonan, 10K sukaan dan 100 komen. Jangan lupa komen yang baik-baik.

Lihat klip video di bawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @cepatberita

Lihat apa kata orang ramai:

@Chef shah Kitchen: ok clear dah stok lama… insurance cover ah..

@Siti Zulaikha Amzan: semoga Allah permudahkan urusan jakel.jakel byk bantu org.di tahfiz kami pn jakel br sponsor lantai vinly dan carpet utk tahfiz.baru siap psg smlm.

@PERSONA | Good Vibes Sharing: Kedai kain jadi logiknya mmg api akan marak cepat.. Semoga apa yang hilang Allah ganti dengan yang lebih baik..Aamiin ya Mujib..

@Nurul Ashikin: Sedih tgk ni. Saya bekas HR Jakel Shah Alam ni. Banyak kenangan kat sini

@@fire2piupiu: Rmai ckp psl insurance.. Kedai tgh2 bndar mcm ni hari2 ade customer masuk bgunan besar xkn sngaja bkr..

@Cookingbyisma: Yee diorg ni ingat owner nak bakar suka2 ke kedai dia dah la nak raya.

@user1062248782938: klu nk ikut kan dlm bagunan tu pun dh nmpk macam..kedai lama²..x heran lh mudah nk terbakar..

@mandalorian1605: Tak payah risau diorang ada insurang kebakaran semua dapat balik

@Na Za458: exactly…. biz strategy

@Cookingbyisma: Ade ke owner nak kedai dia terbakar mcm ni dah nak raya pulak tu, doa lah yg baik2

Sumber: Tiktok, Wiki

Previous articleBukan Sekadar Nasib, Pemenang Jackpot Magnum 4D Kongsi Rahsia Mudah Untuk Menang RM13.59 Juta
Next article“Ini hal dalam kain…” – Syamsul Yusof akhirnya bakal bongkarkan kisah sebenar isu rumah tangganya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here