Home Viral “Nyawa Kak Dayah terancam masa tempoh iddah…” – Ahli keluarga Ali Puteh...

“Nyawa Kak Dayah terancam masa tempoh iddah…” – Ahli keluarga Ali Puteh bongkar hal sebenar

291
0

Baru-baru ini tular mengenai isu Isteri kepada Arwah Abam dan Ali Puteh. Isteri Arwah Abam iaitu Hidayah telah failkan saman sebanyak RM60,000 terhadap Ali Puteh pada beberapa bulan yang lalu.

Menerusi satu tweet di akaun Twitter twtbiy menunjukkan cerita sebenar yang telah dilalui oleh Hidayah. Pemilik akaun tersebut yang merupakan “dua pupu” kepada Ali Puteh telah menceritakan penderitaan yang telah dialami oleh Hidayah. Beliau telah mengatakan bahawa beliau nampak ke mana duit-duit yang diberikan semasa hari arwah dikebumikan pergi. Beliau turut mengatakan bahawa Hidayah keluar daripada rumahnya bersama Arwah Abam kerana nyawanya dan anak lelaki terancam. Atas nasihat daripada beberapa ahli keluarga dan ustaz, Hidayah mengambil keputusan untuk keluar daripada rumah tersebut.

Rata-rata netizen mengatakan bahawa ini adalah kesan makan harta anak yatim. Ramai juga yang mengatakan bahawa Ali Puteh terlampau mahu menegakkan benang yang basah. Ada juga yang mengatakan keluarga Ali Puteh memang menakutkan.

Tweet tersebut telah mendapat sambutan hangat dan mempunyai sebanyak 235K tontonan, 1.5K sukaan dan 1.1K retweet.

Lihat tweet di bawah:

https://twitter.com/saefayumna/status/1624397864276471810?s=46&t=4tW353-nESSTHbehQxbuKg

Lihat apa kata orang ramai:

@DelinaMeliora: Apa maksud dia nak fight utk mak dia? Sedangkan dlm faraid dah ditentukan berapa % hak mak dia. Kalau si mati kata uruskan harta ikut faraid & waris semua setuju, ikut la faraid. Kalau si mati kata bahagi sama rata & waris setuju, kena bg sama rata. Termasuk duit sumbangan tu

@kadang2panas: Kesan makan harta anak yatim. Allah bayar cash je dimalukan didunia, dengan bodoh sombongnya lagi taksedar sedar. Sian ko Ali, patutnya sebagai adik arwah kena tolong anak abam tu tapi engko tamak.

@xguy__: Aku bukanlah nak judge sgt tp kan tengok muka dia pun aku dah menyampah. Muka mcm jahat giler. Org lain pun kulit hitam jugak tp bila tgk rasa mcm tenang jer. Tp ali punya vibes ni lain.

@AlongOfficial: Pelik aku Dia memang tak tahu hukum atau buat buat tak tahu. Benda simple kot. Hak org jangan ambil

Sumber: Twitter

Previous articleYoutuber Remaja Beli Rumah RM1.9 Juta Di Usia 19 Tahun
Next article“Tak Pernah Tahu Dia Boleh Menyanyi, Sedap Betul Suara Yana Samsudin ni..” – Netizen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here