Home Dunia Menyeramkan ! Seekor Jerung Telah Membunuh Seorang Gadis Remaja Di Sydney

Menyeramkan ! Seekor Jerung Telah Membunuh Seorang Gadis Remaja Di Sydney

190
0

Seekor jerung membunuh seorang gadis berusia 16 tahun pada hari Sabtu (4 Feb) selepas dia nampaknya terjun ke dalam sungai di Australia Barat untuk berenang berhampiran sekumpulan ikan lumba-lumba, kata pegawai.

Gadis itu digigit spesies jerung semasa keluar bersama rakan-rakan di Sungai Swan di pinggir bandar Perth di North Fremantle, kata pegawai kerajaan negeri dan polis.

Dia ditarik dari air tetapi meninggal dunia akibat kecederaan di tempat kejadian selepas usaha untuk memulihkannya gagal, kata Paul Robinson, pemangku inspektor polis untuk daerah Fremantle.

sinetronmalaya.com shark sss

“Ia sangat awal, apa yang kami dinasihatkan ialah dia bersama rakan-rakan di sungai,” tambahnya.

“Mereka menaiki jet ski. Mungkin sekumpulan ikan lumba-lumba kelihatan berdekatan dan betina itu melompat masuk untuk berenang berdekatan dengan ikan lumba-lumba itu.”

Menyifatkan ia sebagai “kejadian yang sangat, sangat traumatik,” Robinson berkata keluarga gadis itu, yang berasal dari Perth, “benar-benar hancur dengan berita itu”.

sinetronmalaya.com shark sasa

Pakar telah menasihatkan bahawa adalah luar biasa untuk jerung ditemui di bahagian sungai itu, katanya.

Kerajaan negeri memberi amaran kepada orang ramai supaya mengambil “berhati-hati tambahan” di Sungai Swan di Fremantle Utara dan mematuhi sebarang penutupan pantai.

Ini adalah serangan jerung maut pertama di Sungai Swan sejak seorang budak lelaki berusia 13 tahun terbunuh pada Januari 1923 di pinggir bandar Perth, Claremont, menurut laporan pada masa itu dan pangkalan data yang dikendalikan oleh Persatuan Pemuliharaan Taronga.

Baca juga : Ramai Kagum Lihat Gadis Barista Kekal Sabar Walaupun Ditengking

Baca juga : Penari Tarian Singa Ini Mendapat Banyak Pujian Dari Warganet, Rupanya Seorang Gadis Hijab Berbangsa Melayu

Serangan maut terakhir di mana-mana sungai Australia direkodkan pada tahun 1960 apabila seekor jerung lembu berukuran kira-kira 3.3m panjang membunuh seorang snorkeling di Jambatan Roseville di Sydney,

Previous articlePenghantar Food Panda Di Sabah Berjalan 7KM Untuk Menghantar Makanan, Kemudian Terkejut Dihadiahkan Basikal
Next articleNestle akan menaikkan lagi harga makanan pada 2023

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here