Home Kehidupan “Member Dh Cuak Dngr Harga, Sbb Tu Jgn Suka2 Nk Pinjam Spec...

“Member Dh Cuak Dngr Harga, Sbb Tu Jgn Suka2 Nk Pinjam Spec Mata Org” -Netizen

122
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok niacarbonara, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan salah seorang pelajar sekolah meminjam cermin mata rakannya, namun apa yang berlaku beliau dengan tanpa sengaja terpatahkan cermin mata rakannya tersebut. Pada mulanya beliau bersangka baik bahawa cermin mata tersebut tidak patah, namun pemilik cermin mata itu periksa dan sememangnya rosak dibahagian bingkai. Rakannya juga meminta beliau untuk menggantikan semula cermin mata itu dengan berharga Rm400, oleh itu reaksi beliau telah meraih perhatian ramai.

Netizen turut memberi komen mengenai situasi ini, mengatakan perkara ini sering berlaku dikalangan rakan-rakan yang mempunyai cermin mata dan selalu dipinjamkan oleh mereka. Netizen juga mengatakan berasa tidak senang hati apabila rakan-rakan nya mulai meminjam cermin mata mereka kerana akan berlaku perkara sebegini. Ada juga yang berkongsi cerita di mana mereka menghadapi perkara yang sama. Perkongsian video klip di Tiktok ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 1.6M penonton, 116.4K sukaan dan 1535 komen.

Baca lagi:“”Perangai Macam Puaka!.. “-Rakaman Pelajar Merosakkan Harta Benda Sekolah

Baca lagi: “Hati Kering Betul..”- Pinjam Cincin Member Waktu Akad Nikah, Drama Alamatnya Cinta Raih Perhatian Netizen

Lihat klip durasi pendek reaksi pelajar ini:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat apa kata orang ramai:

@patiyaa.str: spec ni bagaikan nyawa . org sentuh sikit je or mintak nak pegang pun aku takkasi

@𝒔𝒂𝒓𝒂𝒉𝒂𝒆: Kalau spec aku patah, menangis beb. Dah la rabun. Nak beli spec baru beratus pulak

@Pwincessss : Spec nampak je biasa tapi harga dia tu ko jangan buat main2

@haruto ‘s : kang tak bagi dia try spec merajuk pulak, nanti patah bukannya dia ganti pun..alasan “ala sorry, bapak kau kan ada duit”

@fiona: Geram pulak aku bila membe dia dok deny mcm tu

@lvdell: kalau aku kan tak berani nak cakap ganti balik bayar apa semua tu hm macam malu macam mana tah pelik la diri sendiri ni hahahaha

@syxwaahie: YEEE WOO SPECK MEMANG MAHAL SEBB IKUT POWER.. aq beli spec mata satu besi satu plastik harga 1000 lebih mat

@KUCENG.MEOW: sebab tu aku paling tak suka kalau kwn nak guna spec kita yg rabun tu, bkn tak nak bgi sbb tak nak berlaku mcm ni la hahahhaa

@…: kwn aku pthkn spec aku aku nak nangis dah , aku ckp hm takpela we

@sofea?: that’s why Aku pantang kalau orang main Spek aku tapi dah member nak marah serba-salah

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Tiktoker Makan Ikan Sungai Harga RM3,000, Only In Sarawak”-Dengar Apa Review Dia…
Next article“Org Kuala Pilah Mmg Suka Bergurau Ye?”-Bukan Org Je Scam Signboard Pun Blh Scam
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here