Home Hiburan “Mana ada Mahkamah call direct” -Cara Wanita Ini Atasi ‘Scammer’, Bt Rmai...

“Mana ada Mahkamah call direct” -Cara Wanita Ini Atasi ‘Scammer’, Bt Rmai Yg Terhibur

157
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok CikkFatinn, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan seorang wanita yang telah terima panggilan palsu dari Mahkamah, dan mengatakan beliau mempunyai tunggakan bayaran. Setelah itu, beliau bertanya nama ‘scammer’ tersebut malah responnya yang diber dengan secara bengang telah menarik perhatian ramai. Reaksi wanita ini menjawab panggilan palsu itu dengan cara lemah lembut dan santai juga mendapat pujian ramai.

Netizen turut memberi komen mengenai situasi ini, mengatakan mereka juga mendapat panggilan palsu tersebut dan mendapat respon di mana mereka mempunyai bayaran tertunggak. Ada juga yang berkongsi cerita di mana mereka mengalami pengalaman yang sama. Perkongsian video klip di Tiktok ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 86.2K penonton, 3453 sukaan dan 91 komen.

Baca lagi: “Seminggu Hilang RM XX,XXX…”-Luahan Gadis Ditipu Scammer, Hilang Semua Duit Dlm Acc

Baca lagi: Salah Seorg Pihak Polis Terima Panggilan ‘Scammer’, Skli Ini Respon Beliau

Lihat klip durasi pendek respon ‘scammer’ tersebut:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga apa kata orang ramai:

@tk: sy dpt call dari mahkhamah kata saya rasuah rm250 juta, padahal saya tengah Makan meggie masa tu

@norsuziyantiazmi: tadi suami baru kene, mhkamah call ckp hutang lhdn

@shakirlshakirin: bini aku siap kena scam ngan pejabat tanah dan galian perak..x bayar cukai tanah..padahal x de tanah pun kat perak..

@bukanshila: ‘System apa plak yg kau ada pelacur’ hahaha

@black dude: dlu pnh dpt call kat tepon rumah. dia nk ckp dgn bapak aku. dia ckp bapak aku sbrnya Ceo sykt madura kat kedah. tk sagka bpk aku tipu mak aku idop2

@shah: Aku pulak dpat call dari mahkamah katanya ada tunggakan duit… bila tanya berapa tunggak tu dia tanya kita balik kenapa buat panggilan ni bodoh ke

@Alzam: Aku pernah kena aku ankat lalu aku kata “hi nurbab1 binti anak h4ram si scammer” lalu dia letak

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Nak Marah Suami Dosa, Kita Kias Cemtu Lahh”-Video Wanita Membebel Tarik Perhatian Netizen
Next articleMayat Seorang Pakcik Ditemui Lemas Di Dalam Kereta Selepas 2 Hari Hilang
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here