Home Hiburan “Makkkk! Nak Bela Ninja Turtle” – Haiwan Peliharaan Rare Tarik Perhatian

“Makkkk! Nak Bela Ninja Turtle” – Haiwan Peliharaan Rare Tarik Perhatian

243
0

Kebiasaannya haiwan peliharaan yang dipelihara adalah seperti kucing, anjing, arnab dan sebagainya. Haiwan-haiwan peliharaan yang dibela biasanya berbulu dan mempunyai daya tarikan yang tersendiri.

Namun berbeza pula dengan apa yang tular di video tiktok baru-baru ini. Menerusi klip video tiktok dari akaun @sikentang, dapat dilihat seorang lelaki sedang berjalan-jalan dengan seekor kura-kura yang agak besar.

“mcm crite dragon ball yg atok penyu tu”

“Master oogway berjalan jalan”

Dikhabarkan harga seekor kura-kura yang besar itu pastinya sangat tertinggi kerana jarang sekali melihat orang membela kura-kura sebesar itu. Dan yang paling menghiburkan adalah melihat kura-kura itu dibawa berjalan-jalan.

“Harga kura kura ni bkn kaleng kaleng”

“That man must be rich”

Lihat video klip di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga komen warganet :

@S@ng pelangi : letak roda kt kaki dia bia laju dia bejalan. Org yg tahap kesabaran tinggi sja bole jln2 dgn dia ..

@Syafa Layla : xpe lh yg ni je jalan slow,yg lain jenuh tuan nk kejar kalau lari

@inderaloka1 : Atok tu nnti boleh jadi sado ..selalu tgk dia ajar goku

@nis q : “sorry petang ni aku busy. nak bawak kura2 aku jalan”

@Ayreen : 100 tahun ni bela

@AffandiChimau86 : dgr citer atok ni kalau kluar pagi…. petang baru dia sampai rumah balik

Rata-rata netizen meninggalkan komen yang sangat menghiburkan. Pastinya mereka baru pertama kali melihat haiwan peliharaan yang ‘rare’ seperti itu.

Baca juga : “Berhati-Hati Bila Melintas Highway” Zizan Razak Sekali Lagi Terjumpa Kura-kura Di Tepi Jalan

Baca juga : “Tolong Garukan Tangan Anak Monyet”-Telatah Pemuda Ini Curi Tumpuan Ramai

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Pakar Pendidikan Cadangkan Sesi Persekolah Harus Bermula Jam 8 Pagi Daripada Masa Semasa”-Apa Reaksi Rakyat Malaysia ?
Next article“Bahaya Matt, Dia Ingat Jln Sehala” – Jalan Gelap Dan Takda Line Punca Hmpir Kmlgn

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here