”Macam Cerita Kartun”-Lagu Dah Sedap Tapi Grafik H1na Macam Didi & Friends, Aquaria KLCC

Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) Ke-34 menyaksikan selebriti serba boleh, Janna Nick merangkul trofi Bintang Paling Popular yang disiarkan secara langsung TV3 dari Pusat Konvensyen Dunia Kuala Lumpur (WTC KL), malam tadi.

Bagaimanapun, visual grafik yang menjadi latar belakang di pentas persembahan beberapa artis jemputan membuatkan segelintir warganet ‘s4kit mata’ kerana seolah-olah lari daripada konsep lagu dipersembahkan.

Antara persembahan menjadi tumpuan penonton di rumah adalah nyanyian Fauziah Latif bersama Wani Kayrie yang disamakan dengan siri animasi popular kanak-kanak Didi & Friends.

Didi & Friends ke ni?

Macam cerita kartun!

Begitu juga dengan persembahan daripada Syamel, Jay Jay dan Anuar Zain yang turut dikritik kerana tampil dengan grafik seperti bertemakan sebuah akuarium selain kelihatan seekor ikan paus, ketam dan terumbu karang.

Apa kej4dah semua ni?

Lagu dah sedap tapi grafik h1na…

Berikutan itu, rata-rata mempersoalkan kredibiliti pihak penganjur dan produksi yang disifatkan mengarut serta tidak masuk akal apatah lagi anugerah berprestij itu sudah memasuki tahun ke-34.

Dah 34 tahun, tak pernah belajar ke?

Nak perhatian & rating kot?

Meng4rut & mer4pu!

ABPBH 34 yang bertemakan #KITABERSAMA diadakan buat kali kedua tanpa penonton kerana mematuhi prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan oleh kerajaan.

Sumber: Twitter , YouTube TV3 Malaysia via OMM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*