Home Kehidupan “Kadang2 Barang Yang Berat Pun Diorang Angkat”-Wanita Ni Bersyukur Dapat Jiran Yang...

“Kadang2 Barang Yang Berat Pun Diorang Angkat”-Wanita Ni Bersyukur Dapat Jiran Yang Baik Tapi…

122
0

Seorang wanita baru-baru ini berkongsi rasa syukurnya kerana mempunyai jiran yang sering membantunya ketika dia tiada di rumah, walaupun dalam sekecil-kecil hal.

Pengguna Facebook Asmawati Abdul Eid menulis bahawa dia sering pulang ke rumah dan melihat bungkusan hantarannya terletak di dinding antara dia dan rumah jirannya.

Asmawati menjelaskan bahawa pasangan warga emas Cina yang baik tinggal bersebelahan dengannya dan sentiasa mengambil bungkusan hantarannya apabila dia tiada di rumah.

sinetronmalaya.com parcel gv

“Mereka akan sentiasa mengambil barang saya daripada pagar dan meletakkannya di dinding. Apa sahaja yang dihantar di pagar, mereka meletakkannya di sana,” katanya.

Kadang-kadang, penghantar bungkusan juga akan menghantar gambar jiran nya di sebelah yang memegang bungkusannya untuk bertanya sama ada dia baik-baik saja.

Namun, apa yang merisaukannya apabila dia memesan barang berat untuk dihantar ke depan pintu rumahnya.

sinetronmalaya.com parcell gv

“Bayangkan, kadang-kadang saya memesan beg makanan kucing seberat 8kg, dan mereka masih mengangkatnya dan meletakkannya di dinding.

Namun, dia berkata makcik yang sudah tua itu selalu menjawab, “Kalau hujan, barang kamu mungkin rosak. Tak apa, makcik akan letak di dinding.”

Tetapi, apa yang membimbangkan adalah kerana, pasangan tersebut berusia kira-kira 60 tahun, dan agak tua, mungkin barang yang diangkatnya agak berat dan agak merisaukan.

Baca juga : “Selamba Je Buang Taik Kucing Dekat Bawah”-Hidup Berjiran Kena Toleransi

Baca juga : “Jiran Mai Mengamuk Kat Rumah”-Untung Betul Ada Jiran Macam Tu

“Kadang-kadang, mereka juga membantu mengalihkan pakaian saya ketika hujan, dan menyusunnya di atas dinding ini,” tulis Asmawati sambil menambah bahawa ahli keluarga jirannya yang lain, termasuk anak dan mertua, sentiasa bertanya khabarnya. apabila mereka melihatnya.

“Kita harus menghormati antara satu sama lain, tanpa mengira bangsa, agama dan status,” katanya.

 

Sumber : Facebook

Previous article“Tengah2 Jalan Jem Yg Pi Reverse Apasal”-Salah Sendiri ,Tp Salahkan Abg Grabfood .
Next article“Makan Apa Lah Dia Ni Suara Sedap Bethol..” – Nyanyi Lagu Di Bukit Bintang Tarik Perhatian Ramai

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here