Home Viral “Jangan Sampai Merosakkan Kerjaya Kita, Allah Tahu Niat Baik Kita” – Zizan...

“Jangan Sampai Merosakkan Kerjaya Kita, Allah Tahu Niat Baik Kita” – Zizan Razak

250
0

Pelakon dan pelawak Zizan Razak memberikan pujian kepada penyanyi Kaka Azraff yang dengan lantang menyuarakan keprihatinan mengenai pergolakan antara Palestin dan Israel.

Zizan berpendapat bahawa setiap individu mempunyai strategi tersendiri dalam menunjukkan solidariti mereka. Walaupun demikian, Zizan menasihatkan untuk memikirkan risiko yang mungkin timbul sebelum melibatkan diri dalam isu tersebut.

“Pada saya strategi itu terletak pada tangan kita, kalau kita nak berjuang sesuatu itu dalam rumah orang lain yang bukan hak milik sendiri, kita harus berjaga-jaga…” – Zizan

“Kena fikir sama ada perlu lantang bersuara atau tidak, jangan sampai merosakkan kerjaya kita.
Allah tahu niat baik kita, Allah tahu kepada siapa yang kita mahu tujukan. Bagaimanapun saya memuji tindakan Kaka yang lantang bersuara…” – Katanya

Zizan menyuarakan pandangan tersebut ketika diwawancara pada sidang media Masked Singer Malaysia musim ke-4 di Vivatel Hotel, Kuala Lumpur, petang Selasa. Dia juga menekankan bahwa dia lebih cenderung untuk tidak mempertontonkan semangat solidaritasnya secara terbuka kepada umum.

“Saya pun berjihad tapi saya tidak uar-uarkan kepada umum. Saya dah jalankan tanggungjawab saya, bagi saya itu sudah cukup…” – Tambahnya

“Bila mendengar cerita pasal Kaka saya rasa kasihan pada dia, tapi rezeki milik Allah, kalau Kaka rasa itu terbaik untuk dia, terpulanglah…” – Tambahnya lagi

Sebelum ini, Kaka Azraff melibatkan dirinya dalam kontroversi apabila diumumkan bahawa kontraknya dengan Warner Music Malaysia telah ditamatkan. Keputusan ini diambil selepas Kaka menghantar mesej kepada pelakon Australia pro-Israel, Nathaniel Buzolic, dengan mempersoalkan tindakan Israel terhadap rakyat Palestin.

Tindakan tersebut menjadikan Kaka disenaraikan dalam Instagram Jew Hate Database, yang merupakan platform khas untuk menyenaraikan individu yang dianggap sebagai penyokong Israel.

Lihat Posting di bawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by K A (@kakaazraff)

Sumber: Instagram, Oh Bulan

PERHATIAN: Pihak Sinetron Malaya tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Sinetron Malaya juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Previous article“Kalau Benda Ni Jadi Lebih Teruk Dan Jejaskan Mental Leona, Kita Ambik Tindakan…” – Pengurus Leona
Next article“Sorry-Sorry Bye Laki Kita Call, Ayang…” – Ira Kazar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here