Home Kehidupan “Ingatkan Bagi Laluan Dapat Mini Love, Rupanya Dapat Jari Tengah”-Perempuan Selalu Betul

“Ingatkan Bagi Laluan Dapat Mini Love, Rupanya Dapat Jari Tengah”-Perempuan Selalu Betul

207
0

Ketika berada di jalan raya, sudah pasti semuamnya ingin berada dalam keadaan selamat. Dan yang paling penting, kita kenalah sentiasa mengamalkan sikap saling bertoleransi antara satu sama lain.

Kalau takda toleransi, sudah tentu lah banyak perkara yang tak diingini akan berlaku di atas jalan raya. Tidak perlulah untuk mementingkan diri sendiri, malah yang utamanya adalah keselamatan.

Tetapi sempat di rakam oleh seorang pengguna Twitter akan moment yang dialami setelah kereta yang dipandu oleh seorang wanita yang cuba untuk keluar dari sebuah valet dari arah tepi.

Baca juga :“Boleh Pula Axia Buat 360 Kat Situ”- Rakaman Dashcam Tarik Perhatian

Baca juga :Parking Merata, Pekerja Pembersihan Letak 40 Tong Sampah Sekeliling Kereta

Kalau kereta yang tiba-tiba minta untuk berikan mereka chance masuk ke dalam lane, sudah tentu kita pun ada sikap toleransi untuk pengguna jalan raya yang lain.

Lihat video di bawah :

https://twitter.com/AsyrafRosli_/status/1619559947754434562?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1619559947754434562%7Ctwgr%5Ec5e2b87dc1f4a6e30f258de80dc007dcf4a0a1d1%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Flobakmerah.com%2Fperempuan-tak-pernah-salah-pemandu-kena-jari-tengah-meskipun-mengalah-bikin-bingung%2F

Tapi, lain pula jadinya setelah pemandu tersebut dapat masuk lane, ingatkan kereta yang dipandu oleh wanita tersebut ingin mengucapkan terima kasih. Tapi yang dapat nya “jari tengah”.

Taktahulah apa yang dimarahkan sangat tu, padahal kalau ikutkan bukan jalan wanita tersebut. Mujurlah pemandu yang baik tu trak balas dendam atau sound wanita tersebut.

Lihat apa kata warganet :

@aina : Bila dah tak ada rasa malu and of course tak ada rasa hormat pada orang lain, macam ni la. Very bad attitude.

@adihays : Wow, aku klau org dh bg jalan tgh pkai mask pun rela tarik mask untuk tunjukkan senyuman selebar alam tnda terima kasih. Pin tudung pusing smpai telinga pun tak kisah

Justeru, tidak dapat dinafikan bahawa sikap toleransi itu amat penting dalam sesebuah komuniti. Kalau orang dah buat baik, apa salahnya kita ucapkan terima kasih, bukan nya buat taktahu atau balas dengan perkara yang tak sepatutnya.

Sumber : Twitter

Previous articleBella Astillah Dedah Pelakon Wanita Mengaku ‘Ter’suka Aliff Aziz
Next article“Polis Melaka Select Teruk”- Kereta Auto Disuruh Jalan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here