Home Viral Gara-gara Mee Tarik, dua orang lelaki bergaduh sehingga bertumbuk

Gara-gara Mee Tarik, dua orang lelaki bergaduh sehingga bertumbuk

208
0

Pagi tadi, tular sebuah klip video mengenai kejadian Mee Tarik yang berlaku di Petaling Street.

Menerusi satu klip video di akaun Tiktok milik nurinabelle menunjukkan kejadian yang telah menjadikan suasana di kedai tersebut huru-hara. Klip video tersebut menunjukkan pelanggan-pelanggan yang lain sedang melarikan diri dengan makanan masing-masing. Dikhabarkan bahawa pelayan tersebut telah tersalah memberikan ‘order’ kepada pelanggan itu, lalu pelanggan itu tidak mahu membayarkan makanan beliau yang berjumlah RM 400.00. Disebabkan itu lah berlakunya pergaduhan antara pelayan dan pelanggan.

Rata-rata netizen mengatakan bahawa tidak sepatutnya ada pergaduhan di kedai makan kerana akan mengganggu pelanggan yang lain. Ramai lagi yang menyuruh agar pelanggan tersebut melaporkan kepada pihak polis. Ada juga yang menceritakan tentang kejadian yang berlaku di kedai tersebut.

Klip video tersebut mendapat sambutan hangat dan mempunyai sebanyak 800K tontonan, 75K sukaan dan 500 komen. Jangan lupa komen yang baik-baik.

Lihat klip video di bawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @cepatberita

Lihat apa kata orang ramai:

@Drop it !!!: steady angkat makanan alih tempat lain

@pessek santikk: Bila makanan terlalu sedap smpt lagi lari bawa mee tu HAHAHAHHAA

@Izan Hussain: Time tu la nak gaduh,org dah plan lama nak dtg makan gaduh hari lain la

@mina: semua orang busy nak tengok pergaduhan , tapi yang ni tetap teruskan makan dgn beralih tmpt

@azizLAH90: mee mahal ho semangkuk tu..selamatkan mee dulu

@Am: kalau aku pun bawak lari makanan jugak, kalau nasib x baik dgn makanan kita kena rentap sekali, dgn aku2 sekali kang join gaduh nanti

@lilpablo310: he order meerebus he got kuey teow soup , so he decided to eat but then the guy beside the table order kuey teow soup , he go ask then war begins

@daniel: the foreign ordered RM400 worth of food and ony pay half the price , tried to run and that’s where the fight begin

Sumber: Tiktok

Previous articleKejadian amok di sekolah sebahagian demo keselamatan – Polis
Next article“Skrg Dh Jadi Trend Ke Perempuan Bujang Cari Lelaki Org”- Lagi Kes Penyondol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here