Home Semasa “Duduk Kondo Pun Dah Tak Selamat”-Kes Panjat Balkoni, Mujur Pintu Dah Kunci

“Duduk Kondo Pun Dah Tak Selamat”-Kes Panjat Balkoni, Mujur Pintu Dah Kunci

161
0

Kita pasti menyangka jika duduk di rumah tinggi pastinya kes kecurian tidak akan berlaku kerana jika difikir dari sudut logik takkan ada orang yang akan membahayakan nyawanya sendiri untuk memanjat bangunan yang tinggi.

Namun sangkaan tersebut salah kerana baru-baru ini di twitter tular sebuah posting di mana sepasang suami isteri hampir menjadi mangsa rompakan. Mujur ketika itu pintu kaca di balkoni tersebut dikunci dan telah menghalang lelaki tersebu untuk masuk ke dalam rumah.

Menurut mangsa kejadian rumah mereka berada pada tingkat 12 dan sangat menakutkan jika pelaku tersebut sanggup memanjat bangunan tinggi-tinggi seperti itu.

“Gila btl panjat tingkat 12. Semoga dijauhkan. Maybe boleh consider install invisible grill dekat balcony juga”

“2 org pulak tu potential intruder…tingkat 12! ya Allah seram weh. Nasib baik x jadi apa2”

“Mak aiii… level 12 dia panjat, sekarang duduk tempat tinggi ke rendah dah tak selamat.. takutnya”

Baca juga : Kes Baling Botol Dari Balkoni Kondominium, Seorang Positif Dadah

Baca juga : “Selamba Je Buang Taik Kucing Dekat Bawah”-Hidup Berjiran Kena Toleransi

Di ruangan komen juga ramai yang bercerita pengalaman yang hampir sama dengan situasi tersebut.

“Sy pernah alami benda yg sama.Masa tu 1st time check in rumah baru abg. Rumah dia tingkat 11. Masa tu grill xpasang lagi. Guess what, org tu dah siap masuk dalam rumah..Nasib baik adik belum tido terus jerit then dia lari.Scary bila ingat balik”

“Benda ni pernah jadi kat apartment I! Dia duduk tingkat 11, and panjat ke tingkat 12. Masuk rumah orang tu ambil phone and all pastu keluar kat pintu rumah macam biasa. Tapi katanya intruder tu tengah on drug.. sejak dari tu memang seram but i suka bukak balkoni sebab sejuk”

“Kes panjat balcony ni lama dah. Dulu kawan dok kat Pantai Hillpark selalu lah jugak report benda yg sama padahal apartment kat situ tinggi2 belaka. Dah macam spiderman pulak bila nampak diorang buat camni. Jadi berhati-hatilah yea, can’t even be safe in your own home anymore”

Lihat cerita penuh di twitter :

Lihat juga komen netizen :

@fadhlinzainal : allahuakbar.. the madness. it’s traumatising already. nasib baik both of you are safe

@azlanalanlan : Thank god you guys are okay. I baru je imagine benda ni masa nak tidur hari tu. Dah nak tutup mata dah tapi tak sedap hati. Keluar jap check sliding door

@adamantieum : kadang2 kena percaya instinct

@Saifulzaini : Wuiihhh. Duduk condo pun tak selamat eh. Nasib u guys selamat tak jadi apa². Scarynya. Maybe can try pasang invisible grille kalau boleh.

@qisyaaaa : Kalau kita tolak kawan dia yg tengah panjat tu kan , kira membunuh ke ? Just asking sebab kalau aku dah panik aku memang akan melawan sebab ada anak utk dilindungi

@Mrcalm82 : Saran sambil cari tempat tinggal baru yang lebih save and aman, jaga jaga jika tak da perubahan sehingga bila tejadi lagi bisa prepare tuk move ..

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber : Twitter

Previous article“Suka Sangat Dia Bila Dapat Naik”-Bagus Abang Bomba Melayan
Next article“Potong Kaki Lah Jawabnya”-Air Di Bazar Ramadan Tarik Perhatian Netizen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here