Home Kehidupan “Baru Dngr Bunyi Gendang, Auto Buka Langkah” -Netizen

“Baru Dngr Bunyi Gendang, Auto Buka Langkah” -Netizen

156
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini siarkan oleh akaun Tiktok jepkodiang, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan di mana sebuah majlis kahwin yang sedang berlangsung dengan muzik gendang, namun reaksi kanak-kanak ini telah berjaya menarik perhatian ramai. Kanak-kanak ini terus membuka langkah silat setelah mendengar gendangan yang dimainkan di majlis tersebut. Oleh itu, reaksinya telah mendapat pujian daripada netizen.

Netizen turut memberi komen mengenai reaksi kanak-kanak ini, mengatakan langkah yang ditunjuk oleh kanak-kanak ini terlihat tidak kekok dan mempunyai keyakinan. Ada juga yang mengatakan silat itu adalah silat yang dipanggil sebagai gerakan bunga tanjung. Perkongsian video klip di Tiktok ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 499.7K penonton, 39K sukaan dan 1338 komen.

Baca lagi: “Baju Kurung Pon Jd…”- Wanita Bersilat Pakai Baju Kurung, Netizen Puji Gerakan Silat ‘Cantik’

Baca lagi: Ewahh Bunga Silat! Pengantin Perempuan Terkedu Disuruh Bersilat Di Majlis Kahwin Sendiri Raih Perhatian

Lihat klip durasi pendek reaksi kanak-kanak ini:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat apa kata orang ramai:

@arsyaddd5: ni bkn ke gerakan bunga tanjung silat gayung

@t’R boys: mmg cmtu la klau dh jadi budk silat,auto bersilat bila dgr muzik silat, salam dari ank gayong pusaka

@kedaiHakakManeez: terbaekkkk dik… acik ni bunga taik ayam pon xde dik… bgus dik.. acik proud of u

@Hakimiismail402: bila mana tarian berseni…angin bertiup,maka sang penari akan menari mengikut tiupan angin….terkemah adik…

@nizamhashim3: Tak nmpk kekok kalau dah yakin.. terbaik anak2 gayung… (bunga tanjung)

@jiwa kacau: sembahan bunga tanjung dik blajar sikit lagi kasi mantap langkahnya

@Shah Reyz145: trbaik dik..bunga dah cantik..truskan beljar..semoga suatu hari nti jadi pesilat negara n bggakan negara n ibubapa

@kidal sedunia: kalau aku sendiri lah dengar gendang silat pun tubuh badan mula nak buka bunga hahahaha

@insanbiasa_1205: memang begitulah kalau anak silat…dia mai secara automatik…

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Kenapa Wanita Cepat Nampak Tua”-Penjelasan Lelaki Buat Ramai Setuju
Next article“Serba Boleh Alif Satar Ni, Baru Tahu Dia Pandai Bahasa Isyarat..” – Netizen
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here