Home Semasa “Allahuakhbar, Kuatnya Awk Seorg Isteri..”-Akibat Pinjaman Koperasi Suami, Isteri Terpaksa Menanggung Bebanan

“Allahuakhbar, Kuatnya Awk Seorg Isteri..”-Akibat Pinjaman Koperasi Suami, Isteri Terpaksa Menanggung Bebanan

265
0

Pinjaman Koperasi Tentera adalah pinjaman khas yang boleh dipohon oleh semua anggota ATM dan kakitangan awam yang berkhidmat dengan Kementerian Pertahanan Malaysia.

Baru sahaja semalam tular sebuah cerita sedih di mana seorang isteri terpaksa menanggung bebanan apabila mengetahui bahawa suaminya yang juga seorang askar telah membuat pinjaman koperasi dan mengakibatkan gaji yang diterima adalah negative. Rentetan daripada itu, si isteri terpaksa bekerja bagi menanggung semua komitmen perbelanjaan di rumah seperti menjelaskan bil-bil api dan banyak lagi.

“Wanita Diuji di saat lelaki tidak mempunyai apa-apa, Lelaki diuji di saat dia memiliki segala-galanya Semoga segalanya dipermudahkan & menjadi wanita kuat buat anak”

Baca juga : “Lagi Mendalam Dengar Shuib Nyanyi Lagu Ni..” – Nyanyian Shuib Di Haukustik Suria Sentuh Hati Peminat

Baca juga : “Suruh Suami Bersihkan Akuarium Tpi Malas” -Skli Ini Yg Dilakukan Oleh Si Isteri

Menjengah ke ruangan komen, ada beberapa orang yang meninggalkan komen bahawa perkara tersebut adalah mustahil berdasarkan dari pengalaman mereka sendiri.

“Sy ex-navy,utk buat loan koperasi tentera,pihak koperasi akn tgk baki gaji anggota tdk kurang 40% utk buat loan..dlm situasi ni tk tau mcm mna blh lps”

“kalau tentera mustahil gaji negatif sebab Unit Gaji Angkatan Tentera akan pantau semua gaji anggota…minta payslip dia”

“pergi bahagian UGAT minta tengok balik…sebab pihak ATM sebtiasa pantau gaji anggota.. .melainkan dia pinjam along”

“Betul. Gj suami klu army dah siap2 potong utk isteri.mgkin hsbnd dia pinjam ahlong”

Lihat cerita penuh di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga apa komen warganet :

@Gemini Queen : sbb tu aku malas nak layan istilah susah sama² senang sama² sbb yg sama² ni ada sebelah pihak yg akan ambil kesempatan

@Cik Nabellahhhh : Naik pangkat ponnn banyak pakai duit beribuu ribann. bini tentera ja paham

@MissieyTomei : Takyah tggu somi tentera.. somi yg kerja biasa pon sekarang ni ramai bini yg tanggung…

@Bunga Kekwa : Maaf ckp dlm askar mmg ramai lalui situasi ni…. Bila terlalu sng nk buat loan, sampai x igt yg kn byr blk tu lg trok.

@lesungpipitsatu : aku dengar caller ni masa tgh drive pagi tadi . menitik jugak lah air mata . terasa berat sangat beban akak ni . moga dia terus kuat

Apa yang dilakukan oleh team-team suria sangat membantu dalam mendengar masalah mereka yang betul-betul dalam kesusahan sehinggakan mereka mendapat pujuan dari netizen.

“salute team morning² suria! kalau terima caller macam sis ni, dorang sangat relax & menjadi pendengar & penasihat yang sangat baik! especially Ajak!”

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Pelancong China Puji Jurujual Malaysia Sebab Tak Judge Orang”-Pakai Simple Pun Still Layan Mesra Sebab…
Next articleBekas Pekerja Starbucks, Tunjuk Resepi Bancuhan Air Nescafe Paling Sedap!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here