Home Kehidupan “Pelancong China Puji Jurujual Malaysia Sebab Tak Judge Orang”-Pakai Simple Pun Still...

“Pelancong China Puji Jurujual Malaysia Sebab Tak Judge Orang”-Pakai Simple Pun Still Layan Mesra Sebab…

144
0

Ada yang suka pergi shopping dengan memakai baju yang vogue, ada juga yang hanya suka memakai baju yang simple dan bersahaja. Itu semua atas pilihan masing-masing dan yang paling penting janganlah kita judge orang berdasarkan penampilan mereka.

Tular di Douyin(tiktok versi China) yang mana seorang wanita berasal dari China melancong ke Malaysia. Dia yang sangat teruja dengan sikap jurujual Malaysia yang melayani pelanggan nya.

sinetronmalaya.com salesperson jh

Meskipun wanita tersebut hanya memakai skrit pendek dan kasut, tetapi tiada siapa pun yang memandang serong kepadanya. Biar pun dia jurujual ada yang menegur nya jika dia ingin membeli minyak wangi dan menyuruh nya mencuba wangian tersebut.

Baca juga : Pelancong Dari Jepun Nyanyi Lagu Sejati Wings, Ramai Terkejut Dengar Nyanyiannya

Baca juga : “Fuh Sedap Betul Suara Dia, Meremang Dengar..” – Pelancong Dari India Buat Show Di Bukit Bintang

Wanita tersebut meluahkan rasa keterujaan nya apabila disapa baik oleh jurujual di sini, Katanya jika dia China, ada sesetangah premis yang tidak melayani mereka sebegitu ramah jika mereka memakai pakaian yang simple begini.

sinetronmalaya.com salesperson jk

Pun begitu, ada juga warganet yang mengatakan bahawa sudah menjadi kebiasaan di Malaysia, orang ramai berpakaian sebegitu simple. Lebih-lebih lagi, di Malaysia cuacanya selalu panas, dan tidak perlu pakaian yang tebal pun.

Tapi, walaupun nampak simple, hakikatnya orang-orang sebegitu kebiasaan nya duit mereka berkepuk-kepuk. Sebab tulah, tak kisah lah vogue macam mana pun kita pakai, yang penting jangan mudah menilai seseorang. Betul tak ?

 

Sumber : Douyin

Previous article“Dahlah Sengkek Pstu Berlagak,Tak Sedar diri!!”-Perangai B40 yg duduk flat KL
Next article“Allahuakhbar, Kuatnya Awk Seorg Isteri..”-Akibat Pinjaman Koperasi Suami, Isteri Terpaksa Menanggung Bebanan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here