Home Kehidupan “Tolong Ye Kalau Kaya Pun Jgn Jadi Bodoh..”-Block Kereta Orang Dengan Tak...

“Tolong Ye Kalau Kaya Pun Jgn Jadi Bodoh..”-Block Kereta Orang Dengan Tak Tinggal Nombor

146
0

“Tolong ye kalau kaya pun jangan jadi bodoh. Block kereta orang dah 2 jam. Takda tinggal nombor, kereta tak boleh tolak. Management cari owner tak jumpa. Kesian ayah aku tu dah tua sama tahun dengan Malaysia. Nak kena tunggu tengah panas and dah lambat nak ambik mak aku”

Baru saja semalam tular sebuah posting di twitter @wunnymusic di mana situasi tersebut telah menarik perhatian netizen. Situasi di mana sebuah kereta mahal telah menghalang kereta orang awam di tempat meletak kenderaan. Apa yang membuat netizen marah adalah apabila melihat pemilik kenderaan itu tidak meletakkan sebarang nombor telefon. Situasi tersebut membuatkan netizen meninggalkan bermacam-macam komen di ruangan komen.

“Area sini memang tak logik cara parking dia. Mostly driver mcm owner kereta biru. Duduk apartment sebelah, park depan kedai. Menyusahkan org”

“Macam mana eh orang yg double park tak tinggal any contact ni boleh tenang je park? Kita yang double park even tak block orang pun nak cecepat and risau kalau dgr bunyi hon, cpt2 tengok kereta”

“Lagi kaya lagi teruk adab diorg ni. Majority yg kurang ajar atas jalan semua kereta mahal2. (Pengalaman akulah). Yang jenis tak ada signal. Yg tiba2 masuk mencelah. Yg potong guna emergency lane. Parking ikut suka. Mungkin dia rasa kereta dia mahal. Dia gah. Dia berkuasa”

Baca juga : “Bukan Semua Org Kaya Boleh Buat Baik”-Rezeki Pakcik Jual Sayur Dpt Basikal Baru

Baca juga : “Bukan Sng Nk Cari Org Kaya Baik Hati Cmni..”-Cerita Sbnr Budak Grab Langgar Alphard

Namun tindakan telah diambil oleh pihak tertentu berdasarkan dari komen netizen.

“Aduhhh. Ayah cik ke yang kena block dekat jalan semarak api 2 tu. Dbkl pun dapat aduan dari ni. Lepas je kitorang datang nak saman, tak lama tetiba owner kereta tu datang. kena block 3hours++ ayah cik bagitahu”

Lihat posting di twitter :

https://twitter.com/wunnymusic/status/1635521418837524480

Lihat juga komen netizen :

@shamae111 : boleh try kasi goyang kereta tu sampai alarm bunyi…biasa owner akan cpt sampai kalau alarm kreta bunyi..

@sasysss_ : Aku setuju call je majlis bandaraya bir ke towing je tp tulah polis bantuan uitm org call blh pulak dia xleh tolong org dlm kesusahan ni

@naimnezan : Ni mesti letak nombor phone tapi lupa cermin tinted gelap sampai tak nampak dalam

@HezeriSamsuri : Org gini selalunya berjaya dalam perniagaan sebab dia suka amek peluang dan dlm masa yg sama, dia tak heran samada menyusahkan org atau tidak. Dia fikir duit lebih penting dari segalanya. Opportunist sejati. Kat kubur, Dia tk tanya berapa duit dlm akaun kita pun.

@yamanoi : Tapi klau dia tinggal nombor pun orang tetap kena tunggu dia muncul untuk alih kereta. Tu sebab satu2 nya time aku double park adalah jika aku or somebody ada lam kereta yg boleh terus alih klau pape. Rela berjalan jauh dari rasa tak sedap hati termenyusahkan orang.

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber : Twitter

Previous article“Menyamar Jadi Rider Hantar Hadiah Dekat Mak Abah..”-Sekali Buka Helmet, Buat Ramai Sebak
Next article“Ko Melayukan Dorang Ek Bang”-Telatah Brother Ni Belanja Budak India Raih Perhatian

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here