Home Hiburan “Takut Kena Korban La Tu”- Lembu Dlm Longkang Berjaya Dikeluarkan Bomba

“Takut Kena Korban La Tu”- Lembu Dlm Longkang Berjaya Dikeluarkan Bomba

147
0

Lembu merupakan haiwan korban yang dikorbankan pada hari raya Haji. Selain itu, industri penternakan lembu menghasilkan daging tempatan dan susu yang berkualiti untuk masyarakat dan juga menjadi sumber bahan mentah bagi industri pembuatan produk makanan seperti ais krim, yogurt dan mentega. Penghasilan daging dan susu lembu di Malaysia didapati meningkat dari tahun ke tahun.

Baru-baru ini tular di tiktok @HZ FAMILY di mana video tersebut telah mendapat 500 ribu tontonan dan juga telah mendapat lebih 20 ribu sukaan di platform tersebut. Menerusi video tersebut dapat dilihat bomba-bomba sedang bertungkus lumus dalam mengeluarkan lembu daripada longkang. Menurut sumber, lembu itu telah berjam-jam terperangkap di dalam longkang. Namun, apa yang paling menghiburkan netizen, lembu tersebut akhirnya berjaya keluar dengan sendiri dan dapat dilihat di hujung video lembu tersebut kelihatan melarikan diri daripada ditangkap pihak bomba.

“lembu tu nampak ramai sangat orang ingat dah time dia nak kena korban,tu sbb boleh panjat sendiri”

“adoii lawak la tengok abg bomba last tu terpeleot menahan lembu tu”

Lihat klip video di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga apa komen netizen :

@chickensifu : dia ingat dia nak kena korban tu

@angah lailatul2 : lembu tu ckp nak healing pun ssh. pndai aku masuk pndai la aku kuar

@Fadzilah||dagingLocalPr0biotik : Sian abam Bomba .. pengalaman juga haritu hantar lembu, sekali staf tak ikat betul2 terpaksa juga panggil abam Bomba .

@@πakB°πg$u91 : bomba ini pnyelamat..kucing atas pokok kerbau masuk parit kuda terlepas ular dlm rumah..betullah yea cita upin ipin tu

@Wahida wahab : Bahaya betul nasib baik abg bombe yg belakang tu tak kena tanduk. Abg bomber tu OK tak.

Baca juga : Sanggup Korbankan Diri Demi Menyelamatkan Nyawa Orang Lain, Ini Baru Betul Hero

Baca juga : “Ada juga abang bomba yang takut ular…” – Abang bomba lari lintang pukang dikejar oleh ular

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous articleKes Dah Lama Selesai Tapi Masih Belum Bayar, Aeril Zafrel Tak Bayar Firma Guaman?
Next articleTerkejut ada kulat cendawan dalam roti Zus Coffee selepas anak sudah makan separuh

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here