Home Isu Semasa “Sebabtu Aku Tak Pernah Teringin Nak Main FunFair..” – Suka Menjadi Duka...

“Sebabtu Aku Tak Pernah Teringin Nak Main FunFair..” – Suka Menjadi Duka Funfair Terjatuh, 16 Cedera

243
0

Menerusi halaman tiktok, tular satu video permainan di Funfair gagal berfungsi dan terhempas jatuh dari aras tinggi. Sekurang-kurangnya 16 orang termasuk kanak-kanak cedera akibat kejadian tersebut. Menurut laporan, iksiden itu berlaku di pesta funfair di Mohali, India. Rakaman tersebut menunjukkan satu permainan yang berpusing ke altitud yang tinggi dan tiba-tiba terhempas. Video tersebut mendapat 300 ribu tontona dan ramai netizen yang ngeri akan kejadian itu. Ramai yang trauma dan berkata tidak mahu menaikinya lagi.

Klik Di Bawah Untuk Lihat Video Penuh:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zack (@lawak_laah)

Jom Tengok Apa Kata Netizen:
@Belalang_tempur:Sebab tu aku xpernah teringin nk naik benda2 mcm ni. Xprnh naik dr kcik x tringin. roller coster ka apa bnda ka yg sma mcm ni. Smua aku xnk

@Abam Fifiey:nasib baik laa aku ni jenis gayat..konpem takkan naik benda2 mcm ni..sbb slalu terbayang Final Destination..

@Ms.Success:Uishh. Sakit tu.confirm trauma.harap semua okay sja.

@راباني خليد:setiap kali p tmpat cmni aku trbyagkan movie Final Destination

@Марков:Kalau taman tema yg cikai2 mmg x berani naik sbb x der pemantauan keselamatan dr segi equipment dan jugak keadaan sekeliling.

@✨ تيتين 💜:senak perut. pastu blkg rasa panas je . esok2, sakit blkg.

@nash_nordin:benda ni xde ker system yg boleh save kalau ada machanical failure cmni?

@ana hamidun:pernah naik cyber shoot kt genting dulu…xtau mana dtg berani time tu…skg klu suh naik lagi mmg tak dh

Min harap kecederaan mereka tak serius. Netizen pun kena ambil iktibar daripada kejadian ni, perlu lebih berhati-hati bila naik permainan macam ni. Pastikan permainan itu selalu diselenggara untuk elakkan perkara tak diingini berlaku..

Sumber Tiktok dan Instagram

Previous article“Jauh Betul Janna Dapatkan Rawatan..” – Janna Nick Dirawat Di Hospital Jakarta
Next article“Amir Masdi Nak Jadi Perempuan Ke…” – Netizen Pelik Dengan Pemakaian Amir Masdi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here