Home Uncategorized “Saya Akui Saya Masih Muda, Ini Merupakan Pengajaran Terbesar Dalam Hidup Saya…”...

“Saya Akui Saya Masih Muda, Ini Merupakan Pengajaran Terbesar Dalam Hidup Saya…” – Syamimia

274
0

Beberapa hari yang lalu, nama Syamimia, seorang TikToker terkenal, telah menjadi topik perbualan yang hangat di seluruh platform media sosial kerana keputusannya untuk tidak berkongsi kesedaran mengenai isu Palestin serta hiasan patung ‘David’ di rumahnya.

Mungkin disedari kesan daripada kritikan yang diterimanya, satu jam yang lalu Syamimia telah memuat naik satu mesej permintaan maaf kepada orang ramai melalui Instagram mengenai kesalahan yang telah dilakukannya.

“Saya bersama Palestine dan patung tersebut telah dilupuskan…” – Syamimia

Baginya, setiap kontroversi yang telah melibatkannya dalam beberapa hari terakhir telah menjadi guru yang mengajar dia untuk lebih sensitif terhadap isu-isu semasa, dan ia telah mengambilnya sebagai pelajaran berharga dalam hidup.

Tambahnya, Syamimia menyatakan bahawa dia masih muda dan menyadari bahawa masih banyak yang perlu dipelajarinya untuk menjadi individu yang lebih baik di masa depan.

Untuk pengetahuan semua, Syamimia telah menerima kritikan yang tajam selepas banyak yang menganggapnya sebagai ‘bercakap kosong’ dan sebagai individu yang mencari alasan untuk tidak berkongsi isu Palestin-Israel.

Lihat Posting di bawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nur Syamimia (@syamimia_)

Sumber: Instagram

PERHATIAN: Pihak Sinetron Malaya tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Sinetron Malaya juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Previous article“Seriously Main Dengan Darah Mereka?…” – Netizen Kritik Da’i Syed Tak Sensitif Warna Merah Lipstick Disamakan Darah P
Next article“Jangan Bagi Dia Jerit..” – Wanita Pakai Cosplay Kungfu Hustle Buat Ramai Berdekah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here