Home Hiburan “Rupanya Selama Ni Dtg Nk Survey Rumah Untuk Jadikan Nursery”-Kucing Cari Rumah...

“Rupanya Selama Ni Dtg Nk Survey Rumah Untuk Jadikan Nursery”-Kucing Cari Rumah Untk Anaknya

112
0

Setelah melahirkan anak, kucing akan menjadi sensitif dan lebih waspada terhadap sekitarnya. Ini juga terjadi pada kucing yang sebelumnya memiliki karakter pendiam dan lembut. Sesaat setelah ia menjadi ibu,kucing akan menyedari jika ia adalah satu-satunya pelindung yang dimiliki bayi-bayi mereka saat baru lahir. Naluri ini membuat ibu kucing berusaha keras untuk menjaga anak-anaknya. Mereka pastinya akan mencari tempat yang selamat untuk meletakkan anak-anak mereka.

Baru-baru ini tular di tiktok @thenameshanis di mana dapat dilihat ibu kucing membawa anaknya ke rumah pemilik video itu dan meletakkan anak-anaknya di rak kasut. Rata-rata netizen berpendapat bahawa kucing dapat mengetahui seseorang itu mempunyai hati yang baik sebab itu dia meletakkan anaknya di situ.

“dia rasa org ni baik”

“Dia tau org yg baik n dia rsa selamat”

“dia memang tauu, kucing2 ni dah survey dahh rumah mana paling okay, diorang bijak “

“Betul tu sis,kucing ni tau sape yg dia boleh percaya. Tu sbb dia sungguh2 bwk anak2 sorok kat situ selamat dari bahaya kat luar.”

Baca juga : “Nape La Tinggi Betul Perginya Bawa Diri”-Bomba Selamatkan Kucing Kat Bangunan Tinggi

Baca juga : “Org Bagi Betis Nk Daging”-Aksi Kucing Berebut Daging Dgn Tuan Rumah Tarik Perhatian

Lihat video di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga apa komen warganet :

@Loshini.S : Wahh it’s a blessing for your house

@Darl C : Cing : ni rent mom free kitten for you

@Che : Haha kat rumah dulu pun ada gitu, selalu datang minta makan minum, tahu2 dia angkut anak 3ekor masuk bilik senyap2, kita pun tak perasan

@Intan. : saya asalnya tk bela kucing. lepas kucing dtg rumah buat mcm hospital (2 kali beranak). sy bela 8 ekor sbb kesian.

@tembusuratotak : dulu punya santai kucing ni sampai beranak bwh katil aku, pandai plak dia pilih port sbb ada toto, masalahnya diam je tak kantoi sampai ank bsr sikit

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Kembali Lagi Dlm Content Mak Biadapnya Harga!!!”-Harga Brg H&M Tak Masuk Akal
Next article“Lelaki Ini Ditahan Kerana Bergurau Dengan Polis”-Salah Server Betul Ajak Gurau

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here