Home Uncategorized “No Wonder Mahal Gila Kain Sutera”-Video Bagaimana Kain Sutera Dicipta Raih Perhatian...

“No Wonder Mahal Gila Kain Sutera”-Video Bagaimana Kain Sutera Dicipta Raih Perhatian Netizen

249
0

Di halaman twitter tular sebuah video di mana menunjukkan penghasilan kain sutera yang telah meraih perhatian netizen.

Menerusi video tersebut dapat dilihat kain sutera yang awalnya merupakan ulat. Ulat sutera adalah serat semulajadi yang dihasilkan dari ulat dan kepompongnya saat pembuatan sarang. Serat-serat tersebut mengandung protein semulajadi yang dapat ditenun dan dijadikan tekstil.

Baca juga : “Nama Pun Seorang Ayah , Automatik Kain Lampin Atas Bahu,” – Ramai Teruja Lihat PU Riz Dukung Bilal

Baca juga : “Kain kelipat lalalala,” [VIDEO] Gelagat Aqeef Anaqi salah sebut kain pelikat buat ramai terhibur

Di ruangan komen juga ramai yang mempersoalkan kain sutera yang mahal tersebut dengan apa yang diterima oleh pembuat sutera.

“kain mahal tapi upah buruh murah….”

“orang yg buat miskin je walaupun kain tu mahal. sbeb orang tengah mcm sibat . sama macam kes nelayan hidup susah tapi ikan kat pasar mahal”

“Kain sutera org jual mahai2 tp depa yg dok buat ni tetap miskin”

“Tp tetap diorg ni dibyr dgn labor cost yg paling minima. Kesian. Penat weyhh”

Proses penuh pembuatan kain sutera dapat dilihat di video di bawah :

Lihat juga komen warganet :

@whoisijat : Kadang kadang bukan kisah pun pasal mahal ke tak. Yang kisah tu benda ni tak original pergi ckp original . Itu je

@darksome90 : Geli weh. Ulatttt dia main gitu je

@AchanKF : Kepompong sutera tu nampak macam keropok twisties

@firdhausamin : Yg kuning tu dia punya cocoon kan? So what happend to the ulat? Did it just died????? Noooooo

@mazunatulos : Padahal nak jadikan material kain tu yg terpaling penat. Tapi, sutera jadi makin mahal bila dilukis atas dasar seni dan warna yg diwarnakan, makinlah mahal jadinyerrr..

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber : Twitter

Previous article“Kental Betul Jiwa Kau Bro”-Gelagat Rider Kena Siram Dengan Air Hujan Curi Perhatian
Next article“Noh Dia Bawak Pergi Balai Terus..Apa Salah Budak Tu ? “-Telatah Mak Bawak Anak Pergi Balai Curi Perhatian

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here