Home Kehidupan Majikan Dikecam Record Smbil Marah Staff, Sbb Duit Cashier Slalu Tak Cukup

Majikan Dikecam Record Smbil Marah Staff, Sbb Duit Cashier Slalu Tak Cukup

119
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok puansuejohary, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan di mana seorang majikan memarahi pekerjanya kerana wang di dalam cashier tidak mencukupi setelah tutup kedai. Majikan tersebut mengatakan jangan pulang kerumah selagi tidak tahu apa punca wang di dalam cashier itu kurang. Beliau turut mengatakan pekerja ini bukan baru sahaja bekerja, malah pekerja lama yang bekerja bersama beliau. Majikan ini juga berasa serik kerana setiap hari wang itu sentiasa kurang.

Netizen turut memberi komen mengenai situasi ini, mengatakan kepada majikan bahawa beliau tidak perlu untuk menyiarkan video klip ini sambil memarahi pekerja tersebut kerana telah mengaibkannya. Selain itu, netizen juga mengatakan berasa kasihan dengan pekerja tersebut apabila melihat reaksinya. Ada juga yang memberi kecaman kepada majikan tersebut dan telah raih perhatian ramai. Perkongsian video klip di Tiktok ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 152.9K penonton, 4088 sukaan dan 489 komen.

Majikan ini juga telah memberi kaption di akaun Tiktok nya seperti ini:

“Hanya majikan jha yg paham situasi cmni, kalau ary2 blh gulung tikarr biz”

Baca lagi: ‘Resign’ Selepas 2 Bulan Bekerja, Skli Ini Bekas Majikannya Lakukan

Baca lagi: Majikan Tersalah Masukkan Duit Gaji Hampir RM800 Ribu Ke Dlm Akaun

Lihat klip durasi pendek reaksi pekerja dimarahi oleh majikan:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat apa juga kata orang ramai:

@Cici Lastri: Try toke jaga counter, shot tak, baru tau

@Ika Rahim : tegur salah staf tu belakang camera..kesian Wey..jatuh air muka dia .

@Hudaberry91: Kalau aku kena rakam gini , aku notice 24 jam

@Muniewiena90: kalau aku kna record mcm ni berenti 24 jam…pastu p pjabat buruh

@harishah ramli: nasib tokey saya ada sekali time closing..kalau ada shot..sama2 settle.ada masalah face to face.cina pon tau aib staff kena jaga. love you bos

@Outlaw | Anime Edit: Tutup fon tu…jaga aib dia…kalau dia mencuri p tngok cctv kak…malu dia boleh sampai ke family lain dia…

@Husna: try duk tang cashier tu jaga kaunter. nak teguq buleh, belakang kamera la. sian dia, malu dia jatuh ayaq muka dia tu

@ASYIRAHSHOPPER: Dlu pernah juga amek pglaman jga cashier , sekali bos mai dea dok cashier , dea yg bg short duit

@anisazni: teringat kenangan msa jd cashier.. bos dtg shot. bos xdtg elok pulak.. rupanya dia yg ambik duit xrecord,.tu pun lpas aku cek cctv

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Anak Merajuk Dengan Bapak Sebab Tak Cakap Bye-Bye”-Telatah Si Comel Ni Buat Ramai Tergelak
Next article“Sekarang Ni Musim Buaya Ke”-Seekor Buaya Naik Di Tebing Pantai Sabah
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here