Home Kehidupan “Kecik2 Dah Pandai Mencipta Kejutan”-Abg Bomba Selamatkan Adik Tersangkut Kepala

“Kecik2 Dah Pandai Mencipta Kejutan”-Abg Bomba Selamatkan Adik Tersangkut Kepala

94
0

Baru semalam di tiktok tular sebuah video di mana sepasukan bomba sedang berusaha untuk mengeluarkan kepala kanak-kanak yang tersangkut di salah satu permainan di taman permainan yang terletak di PPR Hiliran, Terengganu.

Netizen semuanya tertanya-tanya bagaimana budak tersebut terfikir untuk memasukkan kepala ke dalam lubang tersebut dan kenapa ketika hendak memasukkan kepalanya muat sahaja namun tersangkut apabila hendak dikeluarkan.

“mcm mana dia boleh masuk kepala pulak”

“mcm mana dia boleh masukkan kepala dlm lubang tu”

“kann..dari tadi otak ligat berfikir.masuk dari mana? kalau bleh msuk, nape takleh keluar?”

Baca juga : Buat Kejutan Dekat Pengantin Last Minute, Mujur Semua Sporting. Meriah Habis

Baca juga : “Alhamdulillah..Walaupun Susah, Dia Tak Mngemis”-Rezeki Anak Yatim Jumpa Org Baik

Namun ada juga netizen yang menyalahkan reka bentuk permainan tersebut kerana kanak-kanak tidak boleh berfikir dengan betul apa yang mereka lakukan.

“salah sape yg design benda tu lah”

“saper approved design mcm ni kat playground???”

Lihat klip video di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga komen netizen :

@Dija : sbb tu la jgn pelik kalo aku yg bwk anak p tmn2 cmni duk la tejerit2 “no!” “jgn!” haha smpai parent lain tgok..sbb risau cmni la

@Nur Hafizah : saper approved design mcm ni kat playground???

@Azwan Cherahim : biasa klu kepala dh lepas, cuba tarik naik ats. dlu masa kecik , elok je aku kluar dr mak aku. xpyh pngil bomo, cuba pangil misi labour room.

@U.Ni.Kon. : mcm playgrd yg kat Titiwangsa tu pun..ntahlah..mak pak xboleh duduk relax2 pantau dr jauh. kena dekat je ngn anak. nak sambut kalau2 jatuh.tggi nau.

@ColoursofLife0.0 : Hebat budak tu. Mcmn kepala dia boleh lepas pun xtahu la

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous articlePolis Temui 1,000 Janin Disimpan Dlm Peti Sejuk
Next article“Lawak ! Puas Sental Kesan Gincu Dekat Cawan Kenduri Orang Kahwin”-Ni Pakai Gincu Ke Cat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here