Home Isu Semasa Jiran Buang Air Kencing Pada Tingkap Rumah, Ingatkan Angkara Jin

Jiran Buang Air Kencing Pada Tingkap Rumah, Ingatkan Angkara Jin

432
0

Buat baik dibalas baik, buat jahat biarkan saja. Begitulah merujuk kepada sebuah kisah mengenai jiran yang berbuat jahat terhadap jirannya.

Menerusi satu klip video di akaun Tiktok milik snow_queenz_ menunjukkan seorang jiran telah mengisahkan tentang jirannya yang telah membuang air kecil di rumahnya. Klip video tersebut menunjukkan jiran tersebut menceritakan sebelum ini ada air yang sering lalu di tingkapnya. Tetapi air tersebut berbau hancing. Kesan daripada air tersebut, terdapat kulat di dinding. Selepas curiga dengan perkara terjadi, baru-baru ini jiran tersebut melihat jiranya sebelah rumahnya yang membuang “air kencing” ke tingkap cermin rumahnya.

Rata-rata netizen menyuruh agar jiran tersebut berbincang dengan jiran sebelah rumahnya tentang perkara yang terjadi. Ramai juga yang menyuruh agar jiran tersebut melaporkan kepada pihak berwajib. Ada juga yang menceritakan kisah-kisah pelik yang terjadi mengenai jiran mereka.

Klip video tersebut mendapat 2.5M tontonan, 75K sukaan dan 4K komen. Jangan lupa komen yang baik-baik.

Lihat klip video di bawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @cepatberita

Lihat apa kata orang ramai:

@saifulshak73: ada bukti report polis dan pbt….
atau naikkan dinding sampai atas….

@Zetinorani: Kalau rumah sewa. Boleh pertimbangkan sewa saja di tempat lain. If rumah sendiri. Pergi report polis dan Naikkan tembok

@Kuri Masamboy: Esok masak lauk Sedap2 bagi kt org sebelah tu… InsyaAllah, nnt selesai masalah..

@ConanEdogawa: perghh kalau aq bang x boleh bawa bincang dah..dah ada bukti semuanya menyirap rasanya jiran mcm ni

@Zulie Fayyaz: nanti ada extra money, build up a wall there. cover it.. then at that wall can put up shoe cabinet hehe..

@Jflixs: maaf kak,kalau saya jadi akak bincg dgn jiran,ape yg dia tk puas hati dengan kita atau apa apalah asalkan bincg lelok,tpi jgn cakap akk ada bukti

@fritz: xsangka btol jin btol2 boleh jadi manusia, hidup pon mcm manusia. yer la xkan manusia perangai gitu kan

Sumber: Tiktok

Previous articleOrder Chicken Wing, Skli Dpt Package Dgn ‘Kepala Ayam’
Next article“Dah Langgar Lepastu Lari” – Dah 9 Kes Saman Rupanya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here