Home Hiburan “Jep Ni Memang, Tak Pernah Serious..” Rahim Cerita Tentang Keistimewaan Ular,...

“Jep Ni Memang, Tak Pernah Serious..” Rahim Cerita Tentang Keistimewaan Ular, Tapi Lain Pula Jep..

145
0

Menerusi halaman tiktok rasmi Sinar, mereka berkongsi satu klip video Rahim menceritakan tentang keistimewaan ular. Antaranya, ular mempunyai deria untuk merasakan kehadiran gempa bumi dengan jarak 100km 5 hari sebelum hari kejadian. Hal ini kerana ia mempunyai deria untuk mengesan ancaman. Tambahan lagi, ia juga menggunakan deria tersebut untuk mencari mangsa (makanan). Penerangan sungguh baik dan sedikit sebanyak memberi ilmu kepada pendengar. Namun, seperti biasa Jep tidak pernah serious dalam bercakap membuatkan pendengar berdekah. Jep bercerita tentang suatu kejadian di mana ular berdiri seolah olah ingin mematuk, namun dia berkata ular tersebut hanya berdiri kerana sudah lenguh meniarap.

Klik Di Bawah Untuk Lihat Video Penuh

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zack (@lawak_laah)

Jom Tengok Apa Kata Netizen

@Malmarquez93:aku mmg dh xcaya ckp jep dh,mmg dh stndby utk gelak

@Mr Maki:ak baru ingat kalini jep serius. dah lenguh niarap

@hafiz:bila jep mula bukak topik aku dah start ragu2 dah . rupanya betul

@Dayang senandong:X penah x lawak la jep ni

@Maya Yassin115:Jep ni kn klau ckp ada je nk bg org gelk… Cra cm serous bila bckp tu. Tpiii

@kjmanmmj:Saya plak boleh tahu apa akan jdi pada saya seminggu awal selepas bini dtng bulan

@halim denz:last tu best fakta kenapa ular berdiri dari jep

@Fred:lps ni mahu bela ular pula di rumah. wlupun eksotik tp ada faedahnya

@StokinBisak:bila jep sambong berkata2 ragu2 aku nak percaya bulat2

@メ 𝐀𝐋∅𝐍𝐆𝐆 🦖❤‍:cerita jep tu dh btol ular berdiri tp alasan tu ular lenguh meniarap

@M.dayit85:Menyakat jap dengan ular, dia kan takut ular

Jep ni kalau borak, ragu-ragu min nak percaya. Dia ni tak pernah serious, asyik melawak je. Penat gelak tengok dia ni. Macam mana lah Sari Yanti dekat rumah. Mesti setiap hari penat gelak jee..

Sumber Tiktok dan Instagram

Previous article“Pelanduk Dua Serupa..” – Bukan Sahaja Rupa, Suara Pun Sama Seperti Alyah
Next article“Keduanya Suara Terbaik..” – Nyanyian Duet Lagu Memori Berkasih Di Teluk Cempedak Tarik Perhatian Peminat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here