Home Netizen “Jenazah Jatuh Ka Tu? Tkkn Pocong Tido Situ Kot”-Jaga2, Taktik Samun Menyeramkan

“Jenazah Jatuh Ka Tu? Tkkn Pocong Tido Situ Kot”-Jaga2, Taktik Samun Menyeramkan

164
0

Sekarang ni banyak terdengar kes-kes samun di negara kita. Kebanyakan kes samun banyak terjadi pada waktu di jalan-jalan yang kurang dilalui oleh kenderaan. Bermacam cara yang digunakan untuk penyamun untuk menyamun kita.

Baru semalam tular satu video di tiktok @matpit_garage di mana dalam rakaman tersebut mendapati terdapat sekujur badan yang berbalut dengan kain putih sedang elok berbaring di tepi jalan raya. Tuan punya rakaman sempat menekan brek bagi mengelak benda tersebut namun dia tidak berhenti.

Baca juga :“Kwsn Kes Samun Tu” – Kejadian Aneh di Jln Bundasan Kota Marudu Jam 3 Pagi

Baca juga : “Ketepi, Jenazah Nak Lalu”- Gelagat Budak Sekolah Curi Perhatian

Rata-rata komen mengatakan bahawa itu adalah taktik samun dan menyuruh orang ramai supaya berhati-hati dan tidak berhenti sebarangan.

“Bkn pocong tu, kreta depn pn tekan break jgak nk elak…ni kes nk samun”

“kalau boleh jngn turun kadang camni kes ii samun dorang tunggu kt tepi”

“saya stay perlis..kampung dekat perak lenggong. selalu balik kot situ. berhati2,kadang2 saya nampak org yg kacau reta yg lalu situ.”

“Port samun…jgn berhenti ja.. Hampa berhenti… Hampa cari sakit.. Jln saya lalu blik kmpg dkt baling”

“Jalan situ mmg gelap, bnyak2 jaa yg buat tektik2 mcm tuu utk samun. Bahaya kalau turun”

“Ni cara nk samun bro ada kes dah”

Lihat klip video di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga komen warganet :

@r0seMerah : Pernah jumpe dulu tapi kain nyee kaler hitam .. bile pusing balik bnde tu hilang entah ape bnde tu

@Fdq Mstffa : bahaya gile sanggup taruh nyawa mcm tu

@kukukakiku73 : kawasan samun…sapa bhenti dapat habuan

@lakiorang.com : Ni kes samun apit…jgn berenti

@Pait cHEpir : jln tue org dok samun..ht2x,,pocong x baring tgh jln cmtue..lgpn ad byang..

@Akhyar Yad : jalan tu klaw ada org tolak motor sorg2 jngan brenti…bnyak kes samun..aq slalu lalu jlan tu mcm2 dh nmpak..kepala golek atas jalan pon ada

@chipsmore : jalan ke ulu lenggong ni mmg bahaya .. berhati2 .. bkn dgn makhluk halus ..tp dgn manusia

Kebanyakan netizen memberikan komen yang serupa iaitu menyuruh supaya orang ramai tidak berhenti kerana di situ memang ada kes samun yang pernah terjadi.

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Lelaki Mat Saleh Kagum Harga Menu Lengkap RM5”-Kalau Dekat UK Takda Macam Ni
Next article“Hp Dia Tak Rilek Mat!”-Buat Foodpanda Jalan Kaki Tp Telefon Yang Mencuri Perhatian

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here