“Dia prnah mngadu nak..” Isteri M4ngsa Tanah Rntuh Dedah Prbualan Trakhir Arwh Undang Sebak Ramai.

Baru-baru ini, terjadi sebuah kejadian tanah run.tuh di di Seksyen 27, KM39 FT 185 Jalan Simpang Pulai-Blue Valley di Cameron Highlands yang dipercayai berlaku aki.bat hakisan tanah ekoran hujan lebat.

Lebih men.ya.yat hati, dua lelaki disahkan te.rkor.ban dalam ke.jad.ian itu iaitu seorang pemandu lori sayur, Muhammad Hafiz Hamdi dan pemandu Toyota Alphard, Tan Chee Heng.

Misi mencari dan menyelamat mang.sa telah dilakukan oleh Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) dengan bantuan dua anjing pengesan (K9) dan hanya mengesan dua kenderaan setakat ini.

Bagaimanapun, ma.yat kedua-dua mang.sa berjaya dijumpai kira-kira pukul 10 malam semalam dan telah dihantar ke Hos.pital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh untuk proses bedah siasat.

Isteri mangsa tanah run.tuh se.bak, ter.kejut dengar berita pe..mer..gian ar.wah

Sementara itu, Isteri arwah Muhammad Hafiz, Nor Shahida Saidin turut meluahkan rasa se.bak melihat suami tercintanya pergi meninggalkannya bersama dua cahaya mata.

Dia hanya dimaklumkan tentang perkara itu oleh seorang rakan sekerja ar.wah yang datang ke rumahnya untuk memaklumkan akan perkara tersebut.

Nor Shahida ketika hadir ke Unit Forensik HRPB Ipoh, hari ini bagi mengurusan jena.zah ar.wah suaminya. (Sumber: Harian Metro)

Mula-mula memang ada tengok dalam kumpulan WhatsApp keluarga menceritakan kes tanah run.tuh itu namun tak sangka suami saya.

Saya ingatkan dia si.buk bekerja. Selalunya kalau ada apa-apa keja.dian, dia (ar.wah) akan kongsi dalam kumpulan WhatsApp itu.

Ar.wah pernah men.gadu penat, ingin berhenti kerja

Selain itu, Shahida juga turut mendedahkan permintaan ar.wah apabila pernah meluahkan hasrat untuk berhenti kerja kerana mengadu sakit badan dan penat.

Katanya, hampir setiap hari suaminya akan berulang-alik dari kediamannya di Tanjung Piandang, Perak ke Cameron Highlands untuk mengambil sayur.

Bila kami berbincang baru-baru ini, ar.wah menyatakan keinginan berhenti kerja kerana mengadu sa.kit-sa.kit pada badan sejak dua tiga hari lalu. Dia juga ada kata nak bawa lori treler selepas berhenti kelak.

Katanya kalau bawa treler, dia hanya akan berpeluang balik rumah selang seminggu justeru terpaksa meninggalkan saya dan anak-anak di rumah.

Tidak berkelakuan a.neh, sempat usik anak sulung

Tambahnya, suaminya juga tidak berkelakuan pelik sebelum ke.ja.dian dan kali terakhir dirinya bertemu dengan arwah adalah pada waktu Subuh semalam.

Dia sempat cium saya dan anak-anak sambil mengu.sik anak sulung dengan mengatakan ‘kakak berbau masam’.

Selain itu, ar.wah juga sempat meluahkan hasrat ingin menaja sebahagian daripada persediaan kahwin adiknya yang bakal berlangsung pada hujung bulan ini.

Terlalu se.bak rasanya sampaikan tak mampu saya kongsikan mengenai kenangan terakhir saya bersama a.rwa.h. Hinggakan malam tadi saya tak boleh tidur kerana terkenang.

Walaubagaimanapun, jena.zah Muhammad Hafiz bakal disemadikan hari ini di Perkuburan Islam Parit Tanjung Piandang, di Parit Buntar selepas solat Asar.

Dalam kesempatan ini, kami dari pihak Oh! Media ingin mengucapkan takziah kepada keluarga mangsa dan semoga arwah ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman. Amin.

VIDEO:

Kredit: Harian Metro I Utusan Malaysia

Sumber: OhMedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*