Home Hiburan “Dia Degil Encik, Hari2 Main Lato-Lato”-Abg Polis Takutkan Budak Siap Bukak Lampu...

“Dia Degil Encik, Hari2 Main Lato-Lato”-Abg Polis Takutkan Budak Siap Bukak Lampu Biru

389
0

Permainan lato-lato adalah permainan yang sangat popular di kalangan kanak-kanak. Bahkan, bukan saja kanak-kanak yang suka bermain dengan lato-lato, malah orang dewasa pun ada yang yang tertarik untuk bermain dengan permainan tersebut. Namun sekarang ini, orang ramai kebanyakannya sudah tidak tahan dengan bunyi yang dikeluarkan daripada permainan lato-lato tersebut kerana ianya sangat membingitkan telinga.

Baru sahaja semalam tular satu video yang berkaitan dengan lato-lato di tiktok. Menerusi akaun @iendaazlinda dapat dilihat si ibu yang menyakat anaknya dengan mengadu kepada polis yang kebetulan sedang melalui jalan itu sehinggakan anaknya menangis dan berkata dia sudah tidak mahu bermain dan ingin membuang permainan tersebut. Telatah budak kecil itu telah mencuit hati netizen kerana teringat zaman kanak-kanak apabila mereka degil pasti akan dimomokkan dengan cerita polis yang akan menangkap budak degil.

“anak sy jnis xnk mkn nasi.. kbtulan laluan kermh ad roadblock trus sruh acik polis tngkap sbb xnk mkn , ank sy trus kata “kakak jnji kakak mkn nasi “

Baca juga : “Lagi Kes Lato-Lato ! Wanita Kecewa Cermin Keretanya Pecah”-Dakwa Akibat Lato-Lato

Baca juga : “Nak Marah Tapi Kena Sabar”-Video Kanak-Kanak Main Lato2 Dalam Surau Curi Perhatian

Video tersebut setakat ini telah mencapai 2.5 juta tontonan dan hampir 200 ribu sukaan di tiktok.

Lihat video di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat juga komen netizen :

@ismaaduraismail : ahha …idea bagus ni pening pale dgr lato2 ni…sampai dalam mimpi terdenga

@Nuqiliz Ressa : mcm2 kerja polis benau nya

@farahinsabri : haha the real, tak dengar cakap mak panggil polis

@SAMADV3 : HAHAHAHAH Sian member confirm nnti trauma

@Wanie | AmwayBO : aku suka cri kedai mkan dkt dgn balai polis..habis anak aku mkan… skrg dh besar skit xmkan umpan..haishh

@Nooriza Sulaiman : Kena minta tolong polis utk hilangkan degil….. pas ni ramai yg call 999 minta tlg dtg bg siren lampu depan rumah

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Mas Idayu Kena Tengok Ni. Ni Baru Level Juri Profesional. Berani Tunjukkan Kekuatan Vokal Dan Ajar Ilmu..” – Netizen
Next article“Lawak ! Selamba Je 4 Ekor Babi Santai Atas Tilam Rumah Orang”-Siap Peluk Bantal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here