Home Hiburan Daripada Tambah Punca Dosa, Baik Tambah Punca Pendapatan – Nur Sajat

Daripada Tambah Punca Dosa, Baik Tambah Punca Pendapatan – Nur Sajat

132
0

Menerusi halaman tiktok, tular satu video Sajjad Kamaruzzaman memberikan komen tentang isu Syamsul Yusof yang baru sahaja melangsungkan perkahwinan dengan Ira Kazar. Dalam klip tersebut, Sajad ada mengatakan bahawa kita sebagai orang luar tidak usah masuk campur dengan urusan Syamsul dan keluarga. Tambahnya lagi, isu kahwin dua ini bukan perkara baharu dan sudah berlaku sejak dulu kala lagi. Dia berkata biarlah pihak keluarga Syamsul sendiri yang selesaikan masalah tersebut. Kita sebagai orang luar tidak wajar memberikan komen yang buruk dan mengecam isu tersebut. Lebih baik doakan kesejahteraan mereka.

“Yang Gaduh Kita Baik-Baikkan, Yang Baik Kita Eratkan..” – Nur Sajat

Tambahnya lagi, ramai je orang yang dia kenal sudah berkahwin 4 dan masih bahagia sehingga sekarang. Yang penting pandai membawa diri dan berfikiran matang.

Sajjat ada juga memberikan nasihat, ‘daripada kau tambah punca dosa, baik tambah punca pendapatan..tak payah sibuk hal orang..”

Sajad juga ada bergurau di penghujung video, dia berkata daripada bertanya kepada orang yang sudah berkahwin. Lebih baik tanya soalan kepada Sajat sendiri, Bila Sajat Nak Kahwin?

Klik Di Bawah Untuk Lihat Video Penuh

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zack (@lawak_laah)

Jom Tengok Apa Kata Netizen

@PandaCute❤️:pandai sajat ulas..kite MMG xperlu komen bukan2..biar la family dyorg..kite jaga family kite sudah😁

@Avocado goreng 🥑:baguslah sajat ni tak toxic i like!!

@Eryns Mohd:ya betul.. saya setuju sgt kata2 sajat😂

@NAW SHOP WITH ME:ni btul2 cr lelaki berfikir.positif selalu😂😂

@bunga:yaaa btl bang sy sokongggg !

@@baduliee866:ehh..sajat ni.. good person sbnrnya hgpa..betul dia ckp Tu tk pyh le sibuk2 hal org . I suka2..love u le Jat cmni… muah2 😘

@Shin:Naikkan punca2 pendapatan bukan punca2 dosa

@wawa_roslan:Sajat makin bijakkkk…love sajat

@jiwa kacau:btul..x payah nk masuk campur

@@g_are:betul tu….suka sgt….hal keluarga dia org biarkan la kehidupan dia….🥰🥰🥰🥰sokong abg jat

BEtul juga apa Sajat cakap tu kan, daripada kita sibuk tentang hal orang lain. Baik kita fokus tentang kehidupan diri sendiri. Biarlah mereka selesaikan urusan mereka sendiri. Jangan lupa komen yang baik-baik yaa..

Sumber Tiktok dan Instagram

Previous article“Yang tua patut tahu kesilapan kita…” – DSAI akui kesilapan terhadap anak muda
Next article‘Perampas Mana Ada Yang Cantik, Level ‘Bohsia’ Je..’ – Rita Rudaini Perli Ira Kazar?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here