Home Hiburan “Dah Takde Job Lah Tuu Jual Gula-Gula..” – Achey Hanya Fikir Positif,...

“Dah Takde Job Lah Tuu Jual Gula-Gula..” – Achey Hanya Fikir Positif, Percaya Rezeki Allah Di Mana-Mana

127
0

Tular di laman sosial apabila pelawak dan pelakon, Achey dituduh melakukan perniagaan gula-gula disebabkan tidak lagi mempunyai sebarang tawaran dalam industri seni. Menurut Achey, dia percaya setiap rezeki yang datang adalah daripada Allah dan tidak terletak di tangan manusia. Tambahnya, setiap manusia akan merasai graf naik turun dalam kehidupan.

@ftn.f Cepat betul big bos tiara ni nak bye ye😂 @Ftn🦋 #tiara #acheykintangkintung #tiaracandy #candytiara #achey ♬ Funny video “Carmen Prelude” Arranging weakness(836530) – yo suzuki(akisai)

“Bismillahh. Hidup ni mudah. Allah dah sediakan semuanya tinggal kita je usaha. Tak rajin tak dapat. Meniaga bukan siapa lebih popular tapi meniaga ni anda kena nikmati perjalanannya..”

“Graf naik graf turun kena rasa. Fasa ianya meletup orang semua bercakap dan akan kira pendapatan kita. Fasa ianya menurun tak semua nak ambil tahu. Oleh kerana kita nikmati perniagaan itu, naik seronok turun pun seronok kerana situasi itu bukan direka tapi telah ditetapkan Allah..”

“Rajin jangan putus asa. Teruskan apa yang kau suka yang penting halal..”

Menurut Achey, dia melakukan perniagaan tersebut kerana mahu mendidik anak perempuannya, Nur Tiara bagi menjalani kehidupan apabila dewasa. Dia juga berkata ia sesuai untuk mendidik anaknya.Dia mahu menunjukkan betapa susahnya untuk medapatkan imbuhan demi keperluan.

“Pembelajaran anak tentang kehidupan adalah apa yang kita lakukan seharian supaya Tiara terdidik dengan cara kamu nak? Kamu usahakan. Bukan saja perniagaan, kehidupan, keinginan, pendidikan tapi dalam agama juga..”

Previous article“Sekarang Dah Tidak Bertudung Tiada Amalan, Ujian Mengalahkan Ujian Tuhan…” – Nonny Nadirah
Next article“Bagi Saya Sekolah Itu Membazir Masa..” – Pendapat Asad Motawh Terima Kecaman Ramai

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here