Home Hiburan “Aku Berontak, Lari Rumah Sebab Taknak Sambung Belajar..” – Kongsi Kisah Derhaka...

“Aku Berontak, Lari Rumah Sebab Taknak Sambung Belajar..” – Kongsi Kisah Derhaka Dengan Ibu Bapa

282
0

Menerusi halaman tiktok, tular satu video kongsian Aidil Akmal di mana dia menceritakan kisahnya yang derhaka terhadap ibu dan bapanya.

Aidil berkongsi yang dulu dia tidak mahu sambung belajar dek kerana ingin memulakan perniagaan. Namun kehendaknya itu ditentang oleh ibu bapanya kerana mereka mahu dia sekurang-kurangnya ada ijazah sebelum lakukan impiannya itu.

Aidil pada masa itu memberontak dan marah. Dia juga keluar rumah kerana marah dengan ibu bapanya. Namun malam tersebut dia merasa tidak tenang dan pulang ke rumah. Dia sedar yang apa dia buat adalah salah dan terus meminta maaf kepada ibubapanya. Aidil juga mengambil keputusan untuk meneruskan pelajarannya dalam bidang guaman.

Pelajarannya amat sukar dek kerana ini bukan keinginannya. Namun begitu dia terus kuat dan menghabiskan pelajarannya dan kini sudah menjadi seorang peguam.

Klik Di Bawah Untuk Lihat Video Penuh

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosebiru (@mediarosebiru)

Jom Tengok Apa Kata Netizen

@Nurashikin Din: aku pulak nak sgt sambung belajar tapi makAyah tak mampu.Dapat tawaran uitm pun terpaksa tolak.Sedih tuhan je tahu dan hati memberontak tp doa makAyah

@✨Laila’s Family✨: Cerita awak ni mcm kakak saya. Jd lawyer atas kerana ibu dan ayah. Kini parents kami dah takde dan kakak saya usia 48 thn retired m’gejar cita2nya

@⠀: rmai senanya cmnie terpaksa belajar sbb nak happykan mak bapak je tapi alhamdulillah tngok org cmnie berjaya jugak

@suzanazain926: Saya lain pulak…anak2 saya bebas memilih apa yg diaorg nak buat…cuma syaratnya buat solat istikharah dulu…then baru decide…

@Miss Suzanne: saya pulak mak nak saya jadi cikgu.lepas dpt result spm,saya isi borang upu.semua saya isi law.dlm masa sama,mak beli borang maktab.saya dpt panggilan

@𝑔𝒻’𝓈 𝒹𝒶𝓃𝒾𝒶𝓁 ♡: Saya dalam situasi yang sama, belajar course pendidikan sbb nak happykan abah dgn umi, tapi every sem result mmg drop, belajar bagai nak gila, tapi

@k9ko: This will be a good sign for us to always put out parents opinions first. although, that’s not what we always want. They know what’s the best for us.

@iQa: phrase “berdamailah dgn takdir” tu sgt2 besar maknanya. semakin meningkat usia kita, pengertiannya menjadi lebih besar dan evolving. real guys.

Previous article“Saya Pilih Apa Yang Sesuai Pada Masa Tertentu..” – Mira Filzah
Next article“Dia Dah Tak Macam Alif Yang Saya Kenal” -Aisyah Hijanah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here